fredag 30 oktober 2015

Superchic Lacquer Cold Hands Warm Hugs

I dag jobbar jag min sista dag innan föräldraledigheten - känns konstigt, men skönt. Har ju mått kanon hela graviditeten, men nu börjar det kännas lite tungt faktiskt. Förhoppningsvis hinner jag fylla på swatcharkivet en del så det finns lite att ta av när bebisen kommer.

I dag har jag ett lack från Superchic Lacquer till er. Det är det första jag testat från märket och jag fick det i min Santa's Secret Sack förra året. Lacket heter Cold Hands Warm Hugs och är en ljust blå jelly med prismatiskt mikroglitter och rosa skimmer.

Jag tycker det är fint, även om det inte blev någon storfavorit. Hade önskat att det var lite mindre skirt faktiskt. Kanske hade jag blivit mer kär om jag lagt det ovanpå något annat ljusblått.




 Formulan är väldigt skir, jag har fyra lager på bilderna och då är det fortfarande långt ifrån opakt. Formulan är tunn och lättkontrollerad.

Mitt betyg: 3/5
 

I got Superchic Lacquer Cold Hands Warm Hugs with last year's Santa's Secret Sack. It's a light blue jelly with prismatic micro glitter and pink shimmer. Definitely unique in my stash. I wish it was a little less sheer thought, I'm wearing four coats in the pictures and as you can see it's still far from opaque. Maybe I should have worn it on top of a light blue creme instead of on it's own. Except for the sheerness the formula was nice. Thin and easy to control.

torsdag 29 oktober 2015

CND Vinylux Naked Naiveté

Vi kör på med ett till lack från Contradictions-kollektionen från CND Vinylux. Naked Naiveté är ett ljust, ljust rosa krämlack. Jag trivdes superbra i detta, det får naglarna att se fräscha och krispiga ut.


 
Formulan är tunn och lättkontrollerad. Den blir dessvärre något ojämn på nageln, men efter tre lager tycker jag den är acceptabelt jämn. Den lilla ojämnheten som är kvar syns inte i verkliga livet.

Mitt betyg:3/5

CND Vinylux Naked Naiveté is a very, very light pink creme. I love the color, it makes my nails look fresh and crisp. The formula is thin and easy to control, but also goes on a little uneven. After three coats it looks fairly even though, you can't really see the minor flaws in real life.

onsdag 28 oktober 2015

CND Vinylux Peacock Plume

Jag hade tänkt visa CND Vinylux Peacock Plume i måndags, men eftersom jag inte hann tömma kameran i helgen så får ni se det i dag. Det släpptes med höstkollektionen Contradictions och är marinblått med blågrönt skimmer. Himla tjusigt och med riktigt trevlig formula!




 Det ni ser på bilderna är två väldigt lättmålade lager. Det här gled verkligen på som smör, otroligt bra!

Mitt betyg: 4/5

CND Vinylux Peacock Plume was released with the Contradictions collection. It's a navy blue with teal shimmer. It's really pretty and has the most excellent formula. This is two creamy, smooth coats.

tisdag 27 oktober 2015

Essie Winter + Lux Effects 2015

Igår när jag kom hem från jobbet väntade ett pressutskick från Essie på mig.

Utskicket bestod av två nya kollektioner. Årets vinterkollektion och årets Luxeffects-kollektion.

Vi börjar med en titt på vinterkollektionen.




Haute Tub är det lack jag känner mig mest sugen på, det syns inte på bilden men det har duokromatiskt skimmer som ser ut att skifta mellan lila och grönt. Jag känner mig också pepp på ljuslila Virgin Snow.

Och så en titt på Luxeffects-lacken.

Kollektionen har inspirerats av fransar, vilket enligt pressinfon är en stor trend just nu. Alla lacken innehåller strängglitter, en glittertyp jag inte är särskilt förtjust i. Jag tycker dock att färgkombinationerna ser fina ut så jag ser ändå fram emot att testa dessa.

Båda kollektionerna släpps i butik under vecka 46 och lacken kostar 129 kr.

Ser ni något ni gillar?

OPI My Gondola Or Yours?

Nu har vi kommit till det sista lacket från Venice-kollektionen som jag har kvar att visa er. My Gondola Or Yours? är ett svart krämlack, varken mer eller mindre. Jag bär aldrig svarta krämlack på egen hand, tycker inte om hur de ser ut på mig. Jag använder dem desto oftare som bas för roliga glitter och andra effektlack. Därför är svarta lack alltid intressanta, jag är alltid på jakt efter svarta lack av god kvalitet. De ska vara lätta att lacka med och allra helst täcka med bara ett lager, även om två lager är okej.

My Gondola Or Yours? blev tyvärr ingen ny favorit.


Formulan är väldigt tunn, faktiskt på gränsen till vattnig, och ganska rinnig. Ingen höjdare alls dessvärre. Det täcker med 2-3 lager, jag har testat det två gånger och ena gången klarade jag mig med två lager, andra gången behövde jag tre lager.

Mitt betyg: 2/5


I never black cremes on their own, but I often use them as a base for glitters and other effect polishes. Therefore, a new black is always interesting, I'm constantly on the lookout for good black cremes. Unfortunately OPI My Gondola Or Yours? wont't become a new favorite. The formula is very thin, almost watery, and pretty runny. Not great at all. It's opaque in 2-3 coats.

måndag 26 oktober 2015

Delush Polish The Supreme

Det blir ingen blå måndag för mig i dag, jag har flera blå manikyrer liggandes i kameran, men helgen har varit så fullsmockad med annat att jag inte hunnit föra över bilderna till datorn.

Dagens lack blir i stället Delush Polish The Supreme som släpptes förra året med halloween-kollektionen Scream Supreme. Basen är en mörkröd jelly med stora, röda prismatiska hexglitter och mindre, iriserande glitter. Dramatiskt och väldigt tjusigt!




 Första lagret var väldigt skirt, men efter tre lager täcker det helt. Formulan var bra, lagom tjock och det är lätt att sprida ut glittren jämnt över nageln.

Mitt betyg: 4/5

Om ni är sugna på en egen flaska så finns kollektionen fortfarande att köpa från Delush Polishs egen shop. Jag är bra sugen på att klicka hem deras senaste kollektion, Dames of Thrones, som är inspirerad av tv-serien Game of Thrones.

Delush Polish The Supreme was released with last year's halloween collection Scream Supreme. It's a deep red jelly with large, red holo hexes and small iridescent glitter. So dramatic and gorgeous! The first coat went on very sheer, but it builds nicely and is completely opaque after three coats. The formula was nice and spreading the glitter evenly is easy.

fredag 23 oktober 2015

Smitten Polish Ignis Opal (V2)

Dags för ett till bidrag till Helenas United in Pink-vecka! Här har vi Smitten Polish Ignis Opal (V2). Det släpptes i somras med kollektionen Opalescent Elements och ni har förstås sett det på massor av bloggar redan. Jag har ju en tendens att hoppa på vissa tåg väldigt sent så jag klickade hem ett par av lacken först i augusti. 

Det här är alltså den andra versionen av Ignis Opal. Noelie på Smitten Polish upptäckte att pigmentet i den första versionen ändrades över tid och gjorde därför en ny version. Det är en härlig flamingorosa jelly med flakes som skiftar mellan guld, grönt och lite blått. Mest tycker jag att ser guld.






Formulan är tunn och lättkontrollerad. Jag har tre lager på bilderna, men eftersom det är en jelly är det fortfarande inte hundra procent täckande, men nästan.

Mitt betyg: 5/5


I'm not always the fastest person to jump on the bandwagon, I had seen the beautiful Opalescent Elements collection on a million blogs before making my own order from Smitten Polish. I ordered a couple of the polishes in august. Ignis Opal (V2) is the second version of this polish, Noelie at Smitten found out the pigment used in it changed over time so she made a new version. It's a lovely flamingo pink jelly with colorshifting flakes. I see gold, green and blue. Mostly gold though. 
The formula was really nice. Thin and easy to control. I'm wearing three coats in the pictures.

torsdag 22 oktober 2015

Lilypad Lacquer True Blood

Jag måste vara galen. Det finns ingen annan förklaring. Jag har haft det Lilypad Lacquer True Blood i min ägo i säkert två år utan att testa det. True Blood är förmodligen en av de mest kända och hajpade färgerna från Lilypad Lacquer och det finns flera versioner av det ute. Jag vet inte exakt vilken version det här är, men gissningsvis är det en tidig version i alla fall.

Det släpptes med kollektionen True Blood, en serie jag själv inte sett. Det är ett mörkt lila lack med tjusig holoeffekt. Vilket underbart lack det här är! Så otroligt vackert! Jag skulle inte vilja ändra på något i det.


 
Formulan är tunn och väldigt lättlackad. Här finns ingen rinnighet och trots sin tunna formula räcker det med två lager för att det ska bli helt täckande.

Mitt betyg: 5/5

I've had Lilypad Lacquer True Blood in my stash for at least two years without trying it. I must be crazy. It's a stunning dark purple holo with excellent formula. Thin, but still opaque after two coats. I'm completely smittened with this polish, it's just perfect in every way! Love the dramatic color and the depth that the holo effect gives it.

onsdag 21 oktober 2015

L'Oréal Color Riche Blake's Delicate Rose

Helena på Lacky Corner håller den här veckan i en rosa temavecka för att lyfta bröstcancerfrågan. Jag tänkte vara med ett par dagar och dagens lack blir mitt första bidrag. I dag lyfter Helena det här med att själv undersöka sina bröst. Vi pratade faktiskt om det här på jobbet för några veckor sen och det visade sig att samtliga av mina kvinnliga kollegor (vi är nästan bara kvinnor på mitt jobb) inte vågade känna igenom brösten ordentligt. Alla, inklusive jag själv, tyckte att det var för läskigt. Tänk om man skulle hitta något? Så dumt! Lovar mig själv att börja undersöka mina bröst regelbundet, helst ska man känna igenom dem en gång i månaden och bästa perioden är en vecka efter mens då brösten är som mjukast.

Men nu tar vi oss en titt på dagens lack. För några veckor sen fick jag hem en liten kollektion från L'Oréal som heter La Vie En Rose. Tre rosa lack och tre matchande läppstift i samarbete med tre skådespelerskor: Blake Lively, Naomi Watts och Jennifer  Lopez.

Blake's Delicate Rose är såklart Blake Livelys rosa nyans. En varm korallrosa. En klassisk och fin rosa.

Jag tycker L'Oréals lacker brukar ha en bra formula, men formulan på denna var lite knepig. Den är ganska rinnig och dränkte ett par av mina nagelband fullständigt. Sen blir den också lite ojämn och flammig, men efter tre lager känner jag att den är acceptabelt jämn.

Mitt betyg: 3/5

Lacken från L'Oréal Color Riche kostar 59 kr/5 ml. Kollektionen finns i butik nu.

L'Oréal Color Riche Blakes' Delicate Rose is part of the La Vie En Rose collection. The collection is a collaboration with three actresses: Blake Lively, Naomi Watts and Jennifer Lopez. This is of course Blake's pink. A warm coral pink with a less than perfect formula. It's runny and applies unevenly. This is three coats. I think the color is cute, but wish the formula had been better.

tisdag 20 oktober 2015

OPI Guys & Galaxies

Jag är inte helt klar med swatchandet av Venice-kollektionen, men kan inte hålla mig från att tjuvstarta lite med ett lack från Starlight-kollektionen. Guys & Galaxies är mörkt oxblodsrött, en riktigt vampig liten historia. Jag är svag för den här typen av färger och kan inte låta bli att älska detta.


 
Jag har topplack på bilderna, men kan berätta att det är galet glansigt även utan.

Jag upplevde formulan som ganska tunn och något rinnig. Jag har tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 4/5

Om jag inte kommer ihåg fel så har jag för mig att Starlight-kollektionen ska finnas i butik från mitten av november.

OPI Guys & Galaxies is a dark oxblood red. Very vampy and gorgeous. I'm really into these types of colors so I'm really loving this one. I've added a coat of top coat in the pictures, but I can tell you that it's super shiny on it's own too. The formula was a little thin and a tad bit runny. I'm wearing three coats in the pictures.

måndag 19 oktober 2015

CND Vinylux Couture Covet

Jag är inne i en trött period just nu. Det går bra att jobba, men så fort jag går därifrån så börjar jag gäspa och sen kämpar jag resten av kvällen med att inte somna. Samma sak på helgerna, jag blir trött så fort jag inte är sysselsatt. Nåja, jag har två veckor kvar att jobba, sen går jag på föräldraledighet.

 I dag är det blå måndag hos Emelie och jag deltar med CND Vinylux Couture Covet från höstkollektionen Contradictions. Ett mörkt tealblått krämlack. Ingenting vi inte har sett förut, men det är riktigt fint.


Formulan var bra, den har en bra tjocklek och är lätt att kontrollera. Två lager gav mig full täckning.

Mitt betyg: 4/5

CND Vinylux Couture Covet is a dark teal creme. There's nothing unique about it, but I think it's a beautiful color and perfect for fall. The formula was good, nice and easy to paint with. This is two coats.

torsdag 15 oktober 2015

Cupcake Polish Chicago

Cupcake Polish Chicago släpptes med American Beauty-kollektionen 2013. En otroligt fin ljuslila, det är nästan lilarosa faktiskt, med stark holoeffekt. Holoeffekten är tydlig även i skuggiga förhållanden.

Jag är stormförtjust i detta, det är fantastiskt snyggt! Jag tror inte heller att jag har ett holo i just den här nyansen sedan tidigare så det här var verkligen ett lyckat köp. :-)

 
 Formulan var bara bra. Lagom tjock, lättkontrollerad och täcker med två lager.

 Mitt betyg: 4/5

Jag köpte detta från Hypnotic Polish i somras, men där finns det inte längre kvar. Det verkar dock finnas kvar i Cupcake Polishs egen shop, i fall någon skulle vara sugen.

Cupcake Polish Chicago was released with the American Beauty collection in 2013. It's a gorgeous lilac with linear holo. I love the color, it's so bright and girly.The formula was great, very easy to apply and covered in two coats.

onsdag 14 oktober 2015

Dance Legend Rio 3

I dag blir det en riktigt somrig manikyr. Dance Legend Rio 3 är ett effektlack som består av fyrkantiga mellanstora glitter i rosa, blått, grönt, gult och orange i en ofärgad bas. Jag lade två lager ovanpå det orangea krämlacket Essie Orange, It's Obvious. Jag lade ju både Rio 5 och Rio 4 ovanpå svart så den här gången var jag sugen på något mer färgglatt.


 

Jag tycker det blev rätt roligt faktiskt. Inte så sofistikerat kanske, men det är ju inte alltid man är på det humöret heller. :-)

Det krävs lite duttande med penseln för att sprida ut glittret hyfsat jämnt över nageln, men i övrigt har det en trevlig formula.

Mitt betyg: 4/5

Dance Legend Rio 3 is a glitter topper that consists of medium squares in pink, blue, green, yellow and orange. When I tried Rio 5 and Rio 4 I put them on top of a black base, this time I was in the mood for something more colorful. I ended up reaching for an orange creme, Essie Orange, It's Obvious and I think it turned out pretty fun. Maybe not very sophisticated, but fun. :-) This is two coats of Rio 3. To spread the glitter evenly onto the nails, I sort of dabbed it on. I found that was the best way. 

måndag 12 oktober 2015

OPI Baroque... But Still Shopping!

Jag har snart visat alla lacken från Venice-kollektionen, jag tror att det här är det näst sista.

Baroque... But Still Shopping! består av en ganska matt guldfärgad bas med guldglitter i olika former och storlekar. I flaskan ser det helt okej ut, men väl på nageln känns det inte riktigt lyckat. Glittret ser mest knöligt ut.

Nä, det här känns faktiskt ganska misslyckat.


 
Jag har två lager på bilderna, men jag borde nog ha lagt på ett tredje lager eftersom jag upptäckte när jag fotade att det var lite tunt på sina ställen. Annars var formulan bra, jag tyckte den var lagom tjock och lätt att lacka med.

Mitt betyg: 2/5

OPI Baroque... But Still Shopping! looked decent in the bottle, but once I put it on ny nails I'm afraid I don't really care for it. It has a sort of matte gold base with gold glitter in different shapes and sizes. But instead of being sparkly and beautiful, I think it mostly looks like a lumpy mess. I don't think I'll be using this one again. The formula was good though, I had no application issues, except for that I should have used three coats instead of two.

söndag 11 oktober 2015

A-England To Emily Bronte collection - swatches

Jag har fått möjligheten att swatcha den nya kollektionen från A-England åt Edgy Polish. Kollektionen heter To Emily Bronte och lacken har fått namn inspirerade av hennes bok "Wuthering Heights" ("Svindlande höjder" på svenska). Nu råkar det vara så att Wuthering Heights är en av mina favoritromaner NÅGONSIN. Jag har periodvis varit smått besatt av den. Det här är kärleksromanernas KÄRLEKSROMAN. Och inte en rosafluffig sådan utan det är en mörk, dramatisk historia. Jag ser alla filmatiseringar jag kommer över, men har inte hittat någon som motsvarat mina höga förväntningar.

Men det var ju inte boken vi skulle prata om, utan lacken. Kollektionen består av fem lack.

Först har vi den tjusiga Spirit of the Moors. En lysande mellanblå med diskret holoeffekt. Kanonfin formula som täcker med två lager. Det här är min favorit från kollektionen.





Sen så har vi Heathcliff, som fått namn efter en av bokens huvudkaraktärer. Svart med mikroglitter i alla möjliga färger. Den här behöver ett par lager topplack för att få en slät yta. Formulan var tjock, men ändå lätt att lacka med. Två lager ger full täckning.





Wuthering Heights är mjukt mellangrå med mycket diskret holoeffekt. Lagom tjock formula som är utmärkt på allt sätt. Två lager ger full täckning. En fin grå, men den jag personligen tycker är minst spännande av lacken i den här kollektionen.





Sen har vi Cathy, som fått namn av bokens andra huvudkaraktär. En ljusgrå med extremt diskret holoeffekt och diskret blått skimmer. Formulan var lite tjock och hade en tendens att bli lite ojämn på nageln så jag behövde tre lager för att det skulle bli jämnt och fint.







Sist men inte minst har vi Let Me In. En mörk bärröd med diskret holo. Mycket bra formula som täcker med två lager. Jag tror att det här är min favorit efter Spirit of the Moors.




Lacken kostar 119 kr/ 11 ml hos Edgy Polish.

Är ni sugna på att skaffa några lack från kollektionen? Vilken är er favorit?

I received pr samples of A-England's new To Emily Bronte collection from Edgy Polish. The collection is based on one of my favorite novels ever, Wuthering Heights. I've been slightly obessesed of it from time to time. The collection contains five polishes. My favorites are Spririt of the Moors and Let Me In, both very saturated colors with a discreet holo effect.

fredag 9 oktober 2015

Darling Diva The Grand Rite

I dag är det fredag och det firar vi med ett extrasnyggt lack! Darling Diva The Grand Rite släpptes med Salem-kollektionen förra året och det här är återigen ett lack jag haft i min ägo ett bra tag, men som blivit liggande otestat. Vansinne!

Jag har faktiskt lackat med det två gånger i rad den här veckan. Jag får inte nog av det och har fått ett gäng komplimanger för det.

 


Är det inte otroligt vackert? Ser ni glöden? Djupet? Åh, det är som att ha naglarna smyckade med rubiner!

Färgen är perfekt på alla sätt och det var formulan också. Lagom tjock och extremt lättkontrollerad. Jag har två lager på bilderna. 

Mitt betyg: 5/5

Vad bär ni på fredagstassarna?

Happy friday! I'm celebrating the upcoming weekend by wearing an extra beautiful polish. I've had Darling Diva The Grand Rite in my possession for quite some time now, but just now got around to wearing it. It was released with the Salem collection last year and it's just completely breathtaking! A stunning deep red holo. The formula is equally perfect. Smooth and easy to apply and it covers in two coats.

torsdag 8 oktober 2015

CND Vinylux Tartan Punk

Vi tar oss en titt på ett till av höstlacken från CND Vinylux. Tartan Punk släpptes med kollektionen Contradictions. Ett mellanrött lack med med relativt diskret skimmer. Skimret är absolut inte osynligt, det är bara inte superframträdande. Det är i alla fall en fin röd, om än inte spektakulär.


Formulan var varken tjock eller tunn, utan precis lagom. Borsten i min flaska hade några spretiga strån, men i övrigt var det lätt att lacka med. 

Mitt betyg: 3/5

CND Vinylux Tartan Punk is part of the Contradictions collection. It's a medium red shimmer. The shimmer is pretty discrete, though definitely visible. A nice red, but perhaps not spectacular. The formula was good, not too thick nor too thin.

onsdag 7 oktober 2015

Darling Diva Z28

Darling Diva Z28 har legat otestad i väntan på att rätt tillfälle att bära det skulle dyka upp. Problemet är bara att det inte finns något rätt tillfälle så i helgen bestämde jag mig helt enkelt för att det var dags att prova den här skönheten.

Z28 släpptes med Darling Divas succékollektion Muscle Car. Jag ville ha allihopa, men eftersom jag har en tendens att vara lite långsam i mitt shoppande så har jag bara några stycken. Jag är dock glad för de jag har! Det fanns två gröna i kollektionen och Z28 är det ljusare av dem. Det består av ljusgrönt och prismatiskt glitter i massor. Jag har lagt två lager ovanpå OPI Green-wich village.

 
Det är så galet fint och glittrande! Att det är grönt gör ju verkligen inte saken sämre. :-) 

Formulan var mycket tjock och ganska seg. Förmodligen är det så att min flaska inte varit riktigt tillsluten så det har kommit in luft i den och lacket har tjocknat. Till nästa gång kommer jag tillsätta en del thinner för att tunna ut den.

Mitt betyg: 5/5

Darling Diva Z28 was released with the crazy popular collection Muscle Car. The collection contained two greens and Z28 is the lighter of the two. Lots and lots of green and prismatic glitter - what's not to love? I've been saving this for some special occasion, but since that occasion never seem to come I decided to pick it up last weekend. And wow - it's so beautiful and sparkly. I put two coats on top of OPI Green-wich Village. The formula was super thick, but I suspect my bottle may not have been closed tightly so maybe some air got in and caused it to thicken. Next time I'll wear it I'll add some thinner before applying it.