fredag 28 februari 2014

Too Fancy Lacquer Cooper Trooper

Men se där - ett hololack! På holofredag! Det var minsann inte igår. Too Fancy Lacquer Cooper Trooper har jag fått från Edgy Polish i recensionssyfte. Det är det första lacket jag testat från Too Fancy Lacquer och det var en riktigt trevlig bekantskap.

Cooper Trooper är mörkt grönt (med en liten dragning åt blått) med en fin holoeffekt. Fantastiskt vackert, jag är förtjust! Vill absolut ha fler holosar från Too Fancy.



Formulan var kanon, det är smidigt att lacka med och lider inte av någon holosjuka. Två lager gav full täckning.

Mitt betyg: 5/5

Too Fancy Lacquer kostar 130 kr/12 ml hos Edgy Polish.

När jag bar detta och såg hur fint det är i solen så kände jag verkligen att jag saknat att bära holos. Skönt att våren är på väg och solen med den!

Too Fancy Lacquer Cooper Trooper is a dark green - slightly blue toned - with a nice holo effect. I realy loved wearing it and felt how much I've missed wearing holos! So glad that spring is coming so that we'll have more sunshine here in Sweden. 
The formula was excellent, I had no issues applying it at all. Two coats were enough.

torsdag 27 februari 2014

Giorgio Armani Zero

Ännu ett sent inlägg, i går blev det inget alls. Har inte känt mig på topp i veckan och så har det varit lite stressigt också. Men i dag har jag faktiskt känt mig piggare så det finns hopp om livet. Och imorgon är det helg - ska bli så skönt!

Senaste numret av Daisy Beauty kom ut i veckan och där avslöjas vilka produkter som tar hem priser i årets upplaga av Daisy Beauty Awards. Jag var en av bloggarna som satt med i juryn för nagelkategorin. En av finalistprodukterna var nagellack från Giorgio Armani. Jag fick hem nyansen Zero för testning, en vit jelly.




 Jag gillar ju vita jellys, de känns så fräscha på naglarna. Formulan var kanon, ganska tunn och lättkontrollerad. Jag har tre lager på bilderna och som ni ser så är det fortfarande långt ifrån täckande. Men det är ju en jelly så det är inga konstigheter med det.

Priset är 255 kr. Texten på flaskan är så otroligt liten att jag inte ser hur många ml den innehåller och jag har inte heller lyckats hitta den infon på nätet. Men flaskan är hyfsat liten, jag skulle säga att den innehåller mindre än 15 ml i alla fall (vilket är vad t.ex en OPI-flaska innehåller). Ett dyrt nagellack alltså. Om det är värt pengarna? Det är ju ett bra lack, men jag är personligen inte intresserad av att lägga så stora summor på ett enda lack. Många märken levererar samma kvalitet till ett lägre pris.

Mitt betyg: 3/5

I was in the jury for the nail category of Daisy Beauty Awards (Daisy Beauty is a swedish beauty magazne) and Giorgio Armani Nail Polish was one of the five finalists. I tested this one, Zero, a white jelly. I love white jellys, they're great for spring! This one had a really nice formula. Quite thin and easy to control. I still have VNL after three coats, but that's fine since it's a jelly. The price is steep though, 255 SEK, and they're are plenty of brands out there that delivers the same high quality, but to a much lower price.

tisdag 25 februari 2014

OPI Kiss Me I'm Brazilian

I morse när jag vaknade hade jag inte bara ont i nacken utan värken hade spritt sig till ländryggen och benen också. Jag gjorde därför något jag typ aldrig gör, jag bokade tid för en massage på Dayspa här i Stockholm och gick en timme tidigare från jobbet. Så himla skönt och välbehövligt. Nu känner jag mig lite vimmelkantig, men mjuk i kroppen.

OPI Kiss Me I'm Brazilian är nästa lack på tur att visas från Brazil-kollektionen. En fin, varmt rosa nyans som jag tyckte om att bära.



 Formulan var ganska tjock och liksom lite klistrig. Det första och andra lagret blev lite ojämnt, men det jämnades ut med ett tredje lager. Inte någon höjdarformula alltså, även om den inte var så hemsk att jag skulle varna för att skaffa det. Gillar man färgen så är det absolut värt det.

Mitt betyg: 3/5

OPI Kiss Me I'm Brazilian from the Brazil collection is a warm pink creme. A very pretty color that I really enjoyed wearing. The formula is a little thick and sort of glue-like. The first two coats went on a little streaky, but the third coat evened it out.

måndag 24 februari 2014

Depend #393

Herregud, känner mig helt miserabel! Är så trött på grund av att mammas hund har väckt mig aptidigt varje morgon för att hon vill ut. Har haft ont i huvudet hela helgen och nu har jag dragit på mig någon nackspärr light också. Jobbar hemifrån i dag eftersom jag har mammas hund tills i kväll och eftersom jag inte har trådlöst nätverk hemma så måste jag sitta i soffan och jobba. Sitta som en ostbåge med ont i nacken - inte härligt alls.  Okej, då var det färdigklagat.

Nu tittar vi på dagens lack. Depend #393, ett turkost krämlack.





Det är en fin turkos, men av någon anledning känns det ändå som ett mellanlack.

Formulan har en bra tjocklek, men den blir lite strimmig och ojämn på nageln så jag behövde tre lager för att jämna ut det.

Mitt betyg: 3/5

Depend #393 is a turquoise creme. Pretty, but nothing extraordinary. The first two coats went on a little streaky, but a third coat evened it out.

fredag 21 februari 2014

OPI Don't Bossa Nova Me Around

Det blir ett relativt sent fredagsinlägg. Var på konferens med efterföljande middag igår och när jag kom hem var klockan lite för mycket för att jag skulle orka förbereda ett blogginlägg. Och sen har den här dagen gått i ett. Just nu sitter jag och väntar på att min mammas hund ska lämnas hos mig, ska vara hundvakt åt henne hela helgen. Mysigt! Sen väntar tvättstugan, lite träning och förhoppningsvis lite tv-spel.

Jag har fortfarande ett lack kvar att swatcha från Gwen Stefani-kollektionen, men kan inte låta bli att tjuvstarta lite på Brazil-kollektionen. Först ut fick bli det det lite svårbeskrivna Don't Bossa Nova Me Around. Det är ett krämlack i en svagt rosa nudenyans. Galet fint! Jag gillar såna här färger på mig själv, tycker de känns fräscha.






Formulan var åt det tunnare, lite rinnigt och hade en tendens att valla sig. Det gäller alltså att försöka lacka så jämnt som möjligt, vilket jag misslyckades med. Tre lager krävdes för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

Time to start showing the Brazil collection from OPI! First out is the slightly pink nude creme Don't Bossa Nova Me Around. I really like colors like this one, they looks so fresh and crispy! The formula was on the thin side, slightly runny and it didn't self level so you have to be careful when applying it. I used three coats.

torsdag 20 februari 2014

CrowsToes Hellhound

CrowsToes Hellhound har legat i arkivet och väntat på att bli utsläppt länge nog nu känner jag. Jag köpte det från Edgy Polish i höstas när kollektionen Better Late Than Never släpptes.

Det är en oerhört vacker vinröd med glassfleck-skimmer. Det har också en diskret duokrom effekt i lila och guld. Effekten är så pass diskret att jag inte lyckades fånga den på bild, men den lila nyansen kan ni kanske ana om ni tittar på lillfingernageln på sista bilden.

Och en liten reservation för att det ser lite för lila ut på bilderna, i verkligheten är det mer vinrött.







Formulan var bra, jag stötte inte på några problem med den och två lager gav mig full täckning.

CrowsToes kostar 145 kr/15 ml hos Edgy Polish, men just detta är utsålt för tillfället.

Mitt betyg: 4/5

CrowsToes Hellhound is a burgundy glassfleck shimmer with a subtle duochrome effect. You can see gold sometimes and also a blue toned purple, but the effect is so subtle that I couldn't capture it on camera. You can see a hint of the purple on my pinkie nail in the last picture, but that's about it.
The formula was nice and covered in two coats.

onsdag 19 februari 2014

Depend #390

Vi kör på med ett till Depend och ett grönt sådant eftersom det är grön onsdag hos Karin. #390  är ett härlig mellangrönt krämlack. Himla fint faktiskt, det här lär åka på fler gånger!

Det får mig att tänka på OPI Green-wich Village, men jag har inte gjort någon ordentlig jämförelse så jag kan inte säga hur pass lika de är.









Formulan hade en lagom tjocklek och var mycket bra att lacka med. Två lager gav mig full täckning.

Mitt betyg: 4/5

Depend #390 is a medium green creme. It reminds me of OPI Green-wich Village but I haven't made a proper comparison so I can't say whether they're dupes or not. The formula was great, not too thick nor thin and covered in two coats.

tisdag 18 februari 2014

Depend #392

Jag fortsätter visa lack från Depends vårkollektion. #392 är en lite mörkare turkos nyans som drar mot grönt, det är lite grönare i verkligheten än vad bilderna visar. En trevlig färg, men inget som gör att pulsen ökar. Av de lack jag hittills testat är det här väl det jag känt minst för.




Formulan var ganska tjock, men lätt att lacka med. Två lager räcker för full täckning.

Mitt betyg: 3/5

Depend #392 from the spring collection is a darker turquoise that leans towards green, my pictures aren't a hundred percent color accurate, it's slightly greener in real life. It's a nice color, but nothing special. The formula is a little thick, but easy to paint with. Two coats gave me full coverage.

måndag 17 februari 2014

Hungry Asian Happy Blue Year

Blå måndag igen (titta gärna in hos Tove för länkar till alla som deltar) och jag har för första gången lackat med ett lack från Hungry Asian. Och vilket lack sen! Happy Blue Year släpptes med förra årets julkollektion och jag var bara tvungen att ha det efter att ha sett en swatch. 

Det är en ljuvlig mellanblå jelly fylld med glitter. Mest prismatiskt, men även en del rött glitter. Formerna är hexor och fyrkanter. Jag älskar det, det är utan tvekan ett av de vackraste blå glittren jag äger. Kanske det vackraste.











Formulan är tunn och extremt trevlig att lacka med. Glittret sprids ut jämnt över nageln utan ansträngning. Det är ju en jelly så det kräver dock sina lager, jag har fyra på bilderna. Eftersom formulan är så pass tunn, blir det ändå inte tjockt så det störde inte mig alls. Vill man kan man såklart lägga det ovanpå ett annat blått lack, men då går man förmodligen miste om den härliga jellykänslan. Jag avslutade med två lager topplack för en slät yta.

Mitt betyg: 5/5

Jag köpte min flaska från Hungry Asians Etsy-shop där ett lack kostar 61 kr.

This may be my new favorite among blue glitters. Hungry Asian Happy Blue Year is a stunning medium blue jellly, with lots and lots of prismatic glitter and also some red glitter. The formula is excellent; thin and super smooth to apply. Since its's a jelly it is quite sheer, If've got four coats in the pictures, but since every coat goes on so smoothly I really didn't mind. 

söndag 16 februari 2014

Snowcrystal Instant Nail Base


I dag tänkte jag bjuda på en liten recension av ett baslack jag använt under hösten och vintern. Jag fick ju ett pressutskick med nagelvård från Snowcrystal i höstas och det inkluderade bland annat Snowcrystal Instant Nail Base, ett baslack som ska motverka tunna, sköra naglar som skivar sig. Jag upplever inte att mina naglar är tunna eller mjuka, men de har absolut en tendens att skiva sig.

Efter att ha använt upp hela flaskan upplever jag faktiskt att mina naglar skivar sig mindre än vanligt. Det har inte upphört helt, men problemet har varit mindre än det brukar vara såhär på vintern. Å andra sidan har vintern varit mild, vilket också kan vara en anledning till att naglarna uppfört sig bättre än vanligt.

Ett av syftena med att använda ett baslack är att få manikyren att sitta bra och där upplever jag att Instant Nail Base ger ett bra resultat. Nu använder jag sällan lack i mer än två dagar i taget, men vid några tillfällen då jag inte fått möjlighet att lacka om på 4-5 dagar så har manikyren klarat sig bra med Instant Nail Base som bas.

Mitt betyg: 4/5

Instant Nail Base kostar 119 kr/10 ml och finns i Snowcrystals webbshop och på Åhléns City.

fredag 14 februari 2014

Isadora Crown Jewel

Här har vi ett lack som legat till sig lite i arkivet. Isadora Crown Jewel, det andra lacket som släpptes med julkollektionen Shine Bright. Men medan Angel Wings inte gick hem hos, men så är Crown Jewel riktigt fin. Kanske inte så jag dånar och blir alldeles tossig, men det är snyggt.

Det är ett blåbaserat lila skimmerlack. Dock inte så blått som bilderna antyder, det är mer lila i verkligheten. Skimret går i rosa vilket man kanske kan ana om man detaljstuderar bilden?


 Formulan är kanonbra, jag har absolut inga anmärkningar på den. Två lager gav full täckning.

Mitt betyg: 3/5

Isadora Crown Jewel was released with the 2013 holiday collection Shine Bright. It's a blue toned purple with pink shimmer, though not as blue as in the picture. It's a pretty polish, though maybe not anything extraordinary. 
The formula was flawless and covered in two coats.

torsdag 13 februari 2014

Depend #388

Vi tar och tittar på ett till lack från Depends vårkollektion. #388 är en mörkt brunröd crelly. Kanske inte så vårig i nyansen, men ändå väldigt snygg. Jag gillar det!







Formulan var fantastiskt fin! Tre lager krävdes för full täckning.

Mitt betyg: 4/5

Depend #388 was released with the spring collection, but the color doesn't scream spring to me. That's not necessarily a bad thing though, I actually really like it. It's a dark brownish red crelly. Very glossy even without a top coat. The formula was great and covered in three coats.

onsdag 12 februari 2014

Delush Polish 'Tis the Season To Sparkle

Herregud, vilken snygging jag har åt er i dag! Det är ju grön onsdag hos Karin så jag har sparat den till i dag för att kunna vara med. Det är Delush Polish 'Tis the Season To Sparkle från förra årets julkollektion. 

En ljuvlig glitterfest! Basen är en skir, grön jelly. Den är sedan fylld med den finaste tänkbara mix av glitter i olika storlekar, former och färger. Här finns grönt, magenta, guld och silver.

Här har jag lagt två lager ovanpå Nubar Forest. Är det inte underbart? Jag kan inte se mig mätt på det.







Visst är det passande till jul, men jag tycker det kan bäras när som helst. Det här är helt klart en ny favorit bland gröna glitterlack för mig.

Formulan var suverän. Precis lagom tjock och glittret sprids ut jämnt och fint över nageln utan ansträngning. Ett par lager topplack behövs för att man ska få en helt slät yta.

Mitt betyg: 5/5

Jag har fått min flaska från Edgy Polish i recensionssyfte. Delush Polish kostar 120 kr/15 ml. Min rekommendation är förstås att ni passar på att knipa en flaska medan den finns.

Delush Polish 'Tis the Season To Sparkle from last year's holiday collection. What an AMAZING glitter! Sheer evergreen jelly base, filled with glitter in different shapes and sizes, in green, magenta, silver and gold Here I've layered in on top of a green creme - and it's gorgeous! And you can definitely wear this all year round, it's not just suitable for christmas.
The formula was great, not thick at all and the glitter spreads evenly onto the nails. This is a new favorite among green glitters for me.  

tisdag 11 februari 2014

Shimmer Polish Sonia

Shimmer Polish är verkligen ett märke som lockar mig, jag skulle kunna tänka mig nästan allt från dem faktiskt. Cindy som ligger bakom Shimmer är en mästare på att skapa spännande kombinationer av färger och har verkligen hittat en egen nisch. 

Sonia har jag fått i recensionssyfte från Edgy Polish och det rör sig såklart om ett glitterlack. Tonvikten ligger på gammelrosa, men här finns också bland annat lila och turkost glitter.



Ett sött glitterlack! Jag bär tre lager på bilderna och då upplevde jag det som så gott som helt täckande, även fast jag ser att det inte är det på bilderna. Formulan är bra, inte för tjock. Glittret sprids lätt över nageln. Det blir ganska skrovligt på nageln så ett par lager topplack behövs för en slät yta

Mitt betyg: 3/5

Shimmer Polish kostar 150 kr/15 ml hos Edgy Polish.

Shimmer Polish is one of the indie brands that excites me the most, I feel like getting pretty much all of their polishes! Sonia is a glitter polish that's mostly a warm pink, but it also has some purple and some turquoise glitter. A very sweet polish! This is three coats and the formula was good. Not too thick and glitter distribution was easy.

måndag 10 februari 2014

Isadora Lilac de Luxe

Usch, jag har en trist bild på ett lack som inte riktigt föll mig i smaken i dag. Lilac de Luxe från Isadoras Holographic-kollektion. Jag testade det på egen hand, men borde helt klart ha lagt det ovanpå något annat, det är för skirt för att bäras på egen hand.

Som ni förmodligen redan läst på hundra olika ställen så är inte de här lacken holografiska, utan de består av prismatiskt glitter. Smått och större i olika former, här med en betoning på ljuslila. Det här är fyra lager. 



Formulan var bra. Inte galet tjock, utan rätt lagom. Glittret sprider sig hyfsat lätt över nageln, man får jobba lite, men det är inget problem. 

Jag föll inte riktigt för detta, det saknas något för att jag ska gå igång. Kanske är det bara mitt eget fel som envisades med att testa det på egen hand. Förmodligen. 

Mitt betyg: 3/5

Har ni skaffat några lack från Holographic?

Isadora Lilac de Luxe was released with the Holographic collection. But no, they're not holographic, they're made of prismatic glitter in different shapes and sizes. This one is mostly lilac. I tried wearing it on it's own,, but that was clearly a mistake, I should have used a base. This is four coats and it's not even close to being opaque. 
The formula was fine, not too thick and it's fairly easy to distribute the glitter evenly onto the nails.

söndag 9 februari 2014

OPI Push and Shove

I dag har jag ett smått fantastiskt lack åt er faktiskt. Silverfärgade OPI Push and Shove har en ny chrome-finish. Jag hade läst en del om att det skulle vara en mardröm att applicera, så jag var helt inställd på att det var ett lack som skulle göra mig galen.

Men faktum är att jag blev positivt överraskad. Mer om appliceringen, som är lite speciell, efter bilderna.







Push and Shove ska användas med ett speciellt baslack, Lay Down That Base, som medföljer när man köper Push and Shove. I Sverige säljs det som ett litet kit för 150 kr, inte dyrare än ett OPI kostar normalt alltså. Köper man det från annat håll, från eBay t.ex, gör man dock klokt i att kontrollera att baslacket verkligen medföljer. 

Man applicerar alltså ett tunt lager av Lay Down That Base. Sen är det viktigt att man verkligen låter baslacket torka helt innan man lägger på Push and Shove. Jag väntade i 15 minuter. Sen lackade jag två lager av Push and Shove och jag stötte verkligen inte på några problem. Enligt instruktionerna ska man inte använda topplack med Push and Shove så det gjorde jag heller inte. Det torkar hyfsat fort och jag har nu burit det i ett dygn utan att det slitits något.

Jag älskar det här. Det är helt klart det mest metalliska lack jag burit. Galet snyggt och coolt! Nu hoppas jag att OPI ger oss fler nyanser  i chrome-finishen. Roséguld! Jag vill roséguld! 

Mitt betyg: 5/5

I'm over the moon about OPI Push and Shove! I've read some reviews that spoke about terrible application so I was expecting the worse. But I'm in love with it! And I had no problems with applying it. It's supposed to be used with a special base coat, Lay Down That Base. On the packaging it says you have to let the base coat dry completely before applying Push and Shove, so I let it dry for 15 minutes. Then I applied two coats of Push and Shove and it was smooth and easy. You're not supposed to wear top coat with it, so I didn't. And I'm amazed over how cool it looks! I just hope OPI will give us some more shades in this chrome-finish, I'd love a rose gold!

lördag 8 februari 2014

Depend #398

Så var det lördag, jag ska swatcha lite och sen har jag tvättstugan. Inte särskilt sugen, men det måste ju göras.

Jag tänkte visa ett lack från Depends vårkollektion, en lila jag verkligen gillar. #398 är en blåbaserad lila crelly. Jag är ju kinkig med lila och förväntade mig inte att jag skulle gilla det här så mycket som jag faktiskt gjorde. Men det är ett underbart lack! Så glansigt och snyggt.



Formulan är helt okej, kanske lite, lite rinnig, men jag upplever lackningen som rätt så smärtfri. Eftersom det är en crelly får man en fin glans även utan topplack, men jag skulle förstås aldrig hoppa topplacket. Ett snabbtorkande topplack är ett måste om man vill slippa sitta och vänta i evigheter på att lacket ska torka. 

Mitt betyg: 4/5

Depend #398 from the spring collection is a blue toned purple crelly. I'm very picky when it comes to purples, but I really like this one. The formula was good, slightly runny but not so much that it made application difficult. I did three coats.