måndag 30 september 2013

Pahlish Root Beer Barrel

Jag har faktiskt inget blått i arkivet denna måndag, i stället tänkte jag ge er en alldeles underbar skönhet från Pahlish. Root Beer Barrel släpptes med sommarkollektionen Summer Soda Fountain, men jag tycker nyansen är betydligt mer höstig än somrig.

Root Beer Barrel är en brun jelly med guldglitter och duokromatiskt glitter som skiftar mellan grönt och koppar. Glittret ser verkligen helt underbart ut i jellybasen. Det här är höst på flaska! Jag är fullständigt förälskad i hur det ser ut.



Formulan var bra och det täckte med tre lager. Jag avslutade sen med ett lager av Nail Pattern Boldness Glitter Food och ett lager Cult Nails Wicked Fast top coat.

En tråkig sak var att det började chippa ganska kraftigt på mig efter något dygn. Hållbarheten kan ju bero på vilket baslack man använder (jag hade grundat med Orly Bonder), men det verkar också som att det ibland sitter olika bra på olika personer. På mig satt alltså det här ganska dåligt.

Mitt betyg: 4/5

Root Beer Barrel finns hos Edgy Polish där det kostar 105 kr/15 ml.

Pahlish börjar bli något av ett favoritmärke för mig faktiskt, jag har visserligen bara testat fyra lack totalt men alla fyra är verkligen helt underbara lack som jag är galet glad att ha i min samling. Anticipating & Pacing är ju helt fantastiskt, det skulle jag aldrig vilja vara utan. Toxic & Timeless är ett riktigt litet mästerverk (även fast jag inte riktigt kom överens med formulan) och Train Underwater är ju något av en klassiker vid det här laget.


Pahlish Root Beer Barrel was released with the summer collection Summer Soda Fountain, but to me this just screams fall. It has a brown jelly base with gold glitter and duochrome glitter that shifts between green and copper. Stunning!
The formula was really nice and I got complete coverage with three coats. However, the wear time wasn't so good on me. It started chipping pretty badly after the first day. Despite that, this feels like a total must-have to me, it's just so beautiful!

söndag 29 september 2013

Depend #2087

Sköna söndag! Hade en superkul kväll igår och nu ska jag ha en superlugn och härlig söndag är det tänkt. Lite träning ska klämmas in, annars tänker jag inte göra många knop.

I dag tänkte jag visa er Depend #2087 från Depends duokroma kollektion Chameleon. Enligt ett mejl från Depends pr-tjej så heter detta Shimmering Copper, men jag undrar om det verkligen stämmer. För någon koppar ser jag då inte i detta. Jag ser i stället grönt, rödlila, violett och lite blått. En stark duokrom!







Formulan var tunnare än den hos #2084 och #2088 och jag upplevde den inte heller som seg. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

Chameleon-lacken kostar 49 kr/5 ml.

Depend #2087 was released with the duochromatic collection Chameleon. It shifts between green and reddish purple, but I can also see violet and blue in there. A very strong duochrome, Depend has really delivered with this collection. The formula was a little thin, but easy to use. I'm wearing three coats in the pictures.

lördag 28 september 2013

Gloss'n Sparkle Frazzle Berry

Vilken hektisk vecka det har varit! Det är därför hur skönt som helst med helg. I dag ska jag swatcha lite tänkte jag, sen i kväll ska jag fira en av mina allra bästa vänners födelsedag (undrar vilket lack jag ska bära?) och imorgon hoppas jag på en jättelugn söndag med så lite att göra som möjligt.

Gloss'n Sparkle Frazzle Berry är en hallonrosa jelly med hexglitter i rött och mörkgrönt (men dessa ser mest svarta ut), samt oregelbundet format glitter i lilarosa.

Jellykänslan är verkligen härlig, lacket ser extremt safttigt ut, men totalt sett måste jag ändå säga att det känns som ett mellanlack för mig. Det gör mig varken särskilt lycklig eller olycklig när jag tittar på det.






Formulan kan jag inte klaga på. Jag bär tre mycket lättlackade lager på bilderna, sen avslutade jag med ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och ett lager Cult Nails Wicked Fast top coat.

Mitt betyg: 3/5

Jag skaffade detta från Llarowe, men det låg på rea-avdelningen så det är nog tveksamt att det finns kvar där.

Gloss'n Sparkle Frazzle Berry is a raspberry pink jelly with red and dark green hex glitter and irregularly shaped glitter in a pinkish color. The jelly base is super shiny and gorgeous, but for some reason I don't love this polish. It doesn't seem special enough for me.
The formula was great though, this is three very smooth and easy coats.

torsdag 26 september 2013

BB Couture Hot Spot

Den här fina orangeröda från BB Couture har jag fått av Sminkan. Hon gillade det inte, men som tur var gör jag det. Hot Spot antingen en väldigt röd orange eller en röd som drar åt orange och så har den vackert guldskimmer. Kanske inte unikt, men i allra högsta grad ett Anne-lack.






Jag fick en ganska redig bubbla på långfingernageln, men jag vet inte vad det beror på. Jag tyckte formulan var riktigt bra för att vara en BB Couture, många av dem är ju hemskt rinniga, men detta var bra. Kanske berodde det på att jag inte lät lagren torka ordentligt emellan, det är jag överlag väldigt dålig på. Det är i alla fall tre lager på bilderna.

Mitt betyg: 4/5

BB Couture Hot Spot is a lovely orange-y red with gold shimmer. I love shades like this one. The formula was nice and it covered in three coats. I got a huge bubble on my middle finger, probably because I didn't let the coats dry properly in between, I'm terrible at that.

onsdag 25 september 2013

OPI You Glitter Be Good To Me

Snart är det oktober, rosa bandets månad. OPI släpper varje år två stycken Pink Ribbon-lack där en del av intäkterna går till bröstcancerforskning. Jag har ju årets två lack hemma för testning, men innan jag ger mig på att visa dem tänkte jag visa er ett av lacken från förra året.

You Glitter Be Good To Me skaffade jag efter att ha sett det hos Lelack och blivit förälskad. Det består av små gammelrosa glitter och större rosalila hexor, allt i en ofärgad bas. Jag lade tre lager ovanpå ett pastellila krämlack från Snowcrystal. Det blev blingigt värre kan man säga.



 

Formulan var ganska tjock, men jag tyckte det var lätt att lacka med, jag hade inga problem med att sprida ut glittren jämnt över naglarna.

Det här är helt unikt i min samling. Jag gillar att det är så extremt blingigt samtidigt som färgerna känns harmoniska tillsammans. Jag kan dock tänka mig att det inte är allas kopp te.

Mitt betyg: 4/5

OPI You Glitter Be Good To Me was released with last year's Pink of Hearts collection. It consists of small pink glitter and larger hex glitter in a stronger pink shade. I layered it on top of a lilac creme and used three coats of YGBGTM. The formula was on the thick side, but I had no problems applying it.
I love that it's so sparkly and fun, while also looking really harmonical. Though I can imagine that it's not everyone's cup of tea.


3 lager ovanpå Snowcrystal Tender Pastel. Något tjock formula men inget problem att lacka med.

måndag 23 september 2013

Orly Aqua Pixel

I dag är det blå måndag hos Tove såklart och jag passar på att lägga upp ett mellanlack. Det är inget fel på Orly Aqua Pixel egentligen, men i jämförelse med många andra strukturlack så står det sig ganska slätt tycker jag.

Aquablått med glittriga hexor mitt i alltihopa.




Jag har inga klagomål på formulan, den var bra. Täckningsförmågan är också bra, två lager räcker.

Mitt betyg: 3/5

Det blev ett kort inlägg, men jag har liksom inte så mycket att säga om detta. Färgen är inte ful, men inte spännande eller fantastiskt fin heller.

Orly Aqua Pixel is an aqua blue texture polish. Compared to a lot of other texture polishes it feels a little boring. The color isn't bad, but it's nothing special either. 
Nice formula though, and it covers in two coats.

söndag 22 september 2013

Scofflaw Insert Lemon Pun Here

Okej, det har varit tyst här ett par dagar. Anledningen är att jag haft annat i tankarna helt enkelt och inte kunnat fokusera på bloggen. Jag och pojkvännen har gjort slut. Veckan som har gått har varit asjobbig med bråk och tjafs och i fredags kväll flyttade jag hem till syrran och svågern som har ett extra rum jag kan bo i tills jag får tillbaka min lägenhet igen. I värsta fall får jag inte tillbaka den förrän i mitten av december, men jag hoppas på tidigare. Vi är i alla fall inte ovänner just nu, vårt sista samtal var bra, vilket känns väldigt skönt. Jag mår väl hyfsat under omständigheterna, i fredags var jag riktigt glad, igår var jag mest låg hela dagen och i dag känns det som en bättre dag igen. Det är väl så det är.

För att kompensera för dessa dysterheter tänkte jag i alla fall visa er ett lack som gör mig glad. Scofflaw Insert Lemon Pun Here beställde jag från Llarowe utan att ha sett några swatches på det. Några dagar senare visade Sminkan det och jag gillade hur det såg ut. När jag fick hem min egen flaska kände jag mig dock skeptisk till det. Min flaska såg mer gulgrön ut och inte lika rent gul som den ser ut på Sminkans swatcher. Den blev liggande otestad ganska länge eftersom jag kände mig tveksam. Till slut plockade jag ändå fram det - och älskade det!

Det är en gulgrön jelly med guldskimmer och glitter i grönt, turkost, rött och gult.








Formulan var väldigt smidig, inte så tjock. Jag har tre lager på bilderna och då har jag fortfarande lite VNL, men det är ju en jelly så det stör mig inte alls. Tvärtom faktiskt, jag gillar den lilla genomskinligheten man får.

Glittret är väldigt oknottrigt så det krävs inte massor av topplack för att få en slät yta. Jag har ett lager på bilderna.

Mitt betyg: 5/5 


Scofflaw Insert Lemon Pun Here is a green-leaning yellow jelly with gold shimmer and glitter in green, turquoise, red and yellow. I felt skeptical about it when I saw it in the bottle, but loved it once I got it on my nails. It's so pretty and fun! 
The formula was super smooth and not so thick. I'm wearing three coats in the pictures, I still have some VNL then, but I don't mind. You don't need a lot of top coat to get a smooth surface, one coat is enough.

torsdag 19 september 2013

OPI My Favorite Ornament

Det är dags att visa det första lacket från Mariah Carey Christmas collection! Det här lacket bar jag faktiskt på bröllopet jag var på för några veckor sen och det är verkligen fantastiskt vackert! My Favorite Ornament (åh vad jag älskar julgransprydnader!) är ett ljust, ljust guldglitter i en kall nyans. Basen är ofärgad, men jag tycker inte att man behöver några underkläder till detta. Jag har tre lager på bilderna, men tyckte det såg bra ut redan vid två lager faktiskt.





Jag gillar att det ser liksom luftigt och lätt ut. Det glittrar jättefint, ja, jag är faktiskt väldigt förtjust i det. Det är kanske inte häpnadsväckande sådär att man dör av lycka när man ser det, men jag gillade verkligen att bära det.

Formulan var lätt att lacka med, glittret sprids ut jämnt och fint utan ansträngning. Det kräver dock sina lager av topplack om man vill ha en slät yta. Jag körde på ett lager Nail Pattern Glitter Food och ett lager av Cult Nails Wicked Fast, men bara ett par timmar senare kände jag skrovligheten igen.

Mitt betyg: 4/5

It's time to start swatching the Mariah Carey Christmas collection! The first polish I have for you is My Favorite Ornament, a very pale, cool toned gold glitter in a clear base. I's buildable on it's own so I don't think it's necessary to use another base color, I'm wearing three coats in the pictures but thought it looked fine after two as well. 
The formula was good, I had no problems with it. It's hungry for top coat though. I used one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and one coat of Cult Nails Wicked Fast, but a couple hours later I had a gritty surface once again.

onsdag 18 september 2013

Smitten Polish I Want It Now

Smitten Polish I Want It Now har jag fått av Sminkan. Galet snällt av henne att ge mig denna, eftersom den är otroligt vacker och inte längre finns att få tag i.

I Want It Now består av grönt, prismatiskt glitter, lite blått glitter och, tror jag, lite svart glitter. Här har jag lagt tre lager ovanpå mörkgröna OPI Here Today... Aragon Tomorrow. 


 
 
 Fantastiskt tjusigt, är det inte? Formulan var tunn och smidig. Som avslutning har jag toppat med ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och så ett lager av Cult Nails Wicked Fast top coat (recension av den kommer snart!). 

Mitt betyg; 5/5

Och ja, det är ju grön onsdag i dag så jag tycker att ni ska titta in hos Karin på Vacker & Underbar för fler gröna snyggingar.


I got this bottle of Smitten Polish I Want It Now from the lovely Sminkan. It's a gorgeous green glitter that's no longer avaiable for purchase. It consists of green, prismatic glitter, some blue glitter and I think I spot some black glitter as well. Here I've layered it over OPI Here Today... Aragon Tomorrow and I'm just mesmerized by it. So pretty! I've finished with one coat of Nail Pattern Boldness Glitter Food and one coat of Cult Nails Wicked Fast top coat.

tisdag 17 september 2013

Cirque Electric Circus

I dag bjuder jag er tyvärr på en ganska misslyckad manikyr. Fina Cirque Electric Circus ovanpå China Glaze Highlight of my Summer. Highlight of my Summer, som jag ju älskar, gjorde sig tyvärr inte alls som bas till Electric Circus, den mintgröna färgen är så skrikig att den inte låter Electric Circus skina som den borde få. Så går det ibland när man är på äventyrligt humör.


Electric Circus består i alla fall av matta hexglitter i olika storlekar i blått, neongrönt och neonrosa, alltihop i en ofärgad bas.



Formulan var tunn för att vara ett glitterlack och väldigt smidig att lacka med. Jag har två lager med Electric Circus här och jag tycker upplevde att varje lager gav ganska lite glitter, för min del hade glitterutdelningen, om ni förstår vad jag menar, gärna fått vara större. Fast å andra sidan gör det ju lättare att bestämma hur mycket glitter man vill ha på nageln, man får bara satsa på fler lager om man vill ha mer av glittrigheten.

Nej, jag får helt enkelt testa Electric Circus ovanpå en annan bas vid något tillfälle. Vitt är ju alltid ett säkert kort.

Mitt betyg: 3/5
This manicure didn't end up like I hoped it would. It's two coats of Cirque Electric Circus on top of China Glaze Highlight of my Summer and HOMS is way too strong of a color for poor Electric Circus. I should have just gone for a white base, I'll have to try that next time. 
Anyway, Electric Circus is made out of matte hex glitter in different sizes in blue, neon green and neon pink, all dispensed into a clear base. The formula was pretty thin, especially for a glitter, and very smooth to apply.

måndag 16 september 2013

Indigo Bananas Telephasic Workshop

Måndag och jag är tillbaka på jobbet igen. Det känns faktiskt ganska skönt, jag har en minst sagt hektisk jobbhöst framför mig.

Och eftersom måndagar är blåa (titta in hos Tove på Nail Me för fler blå manikyrer) så tänkte jag visa er Indigo Bananas Telephasic Workshop, ett lack jag blev rätt så kär i, men mina bilder gör det tyvärr inte rättvisa. Det är mycket vackrare i verkligheten! Färgen är en otroligt snygg blå som drar något åt teal. Den har en svag duokrom effekt som gör att den skiftar i lila, men den lyckades jag inte fånga på bild. Eller ni kanske kan ana den på fjärde bilden, men den är inte särskilt tydlig.




 

 Jag behövde två lager för att det skulle täcka helt och det var två extremt lättlackade lager. Formulan är galet bra! Det torkar halvmatt så topplack är ett måste.

Mitt betyg: 4/5

Jag köpte min flaska från Indigo Bananas Etsy-shop, men det finns också hos Edgy Polish.

I'm afraid my pictures doesn't do Indigo Bananas Telephasic Workshop justice. It's a gorgeous blue that leans slightly teal and it has a slight purple duochrome effect. I couldn't capture it with my camera, but it's there in reality, though it's not very strong.
It covers in two coats and the formula is like a dream. I have no complaints at all. It dries sort of matte, so you definitely need a top coat.

söndag 15 september 2013

OPI San Fransisco - sammanfattning

Okej, nu när jag testat mig igenom San Fransisco-kollektionen så är det ju på sin plats med en liten sammanfattning. Ja, ni vet ju hur det funkar vid det här laget. Först en rangordning av lacken och några avslutande ord på slutet.
































Det var riktigt svårt att välja en favorit den här gången. Muir Muir on the Wall, Peace & Love & OPI, Alcatraz... Rocks och Wharf! Wharf! Wharf! har alla en plats i mitt hjärta. Men den som fick mig att stirra mest på mina naglar var ändå Muir Muir on the Wall. Men alla lacken på plats 1-5 är klart värda att skaffa enligt mig.

Många av lacken i den här kollektionen har problem med en lite rinnig formula. Det brukar inte innebära några större problem för mig om ett lack är lite rinnigt, och de flesta av dessa är hyfsat enkla att lacka med trots rinnigheten.

Har ni skaffat några lack från San Fransisco-kollektionen? Tänker ni skaffa några? Vilken är er favorit?

I'm finally done swatching the San Fransisco collection and Muir Muir on the Wall ended up being my favorite from the collection. Other must haves, according to me, is Peace & Love & OPI, Alcatraz...Rocks and Wharf! Wharf! Wharf! 
A lot of the polishes in this collection had a somewhat runny formula, they were'nt too bad though.