onsdag 31 juli 2013

Orly Rose Pixel

Orly Rose Pixel är inte rosa som jag förväntade mig utan ett beiget, glittrigt strukturlack med lite större hexglitter insprängda mitt i alltihop. En ganska diskret färg som jag trivdes bra i. Man är ju inte alltid på humör för något crazy à la gårdagen, och den grova finishen gör det ändå lite edgy.





Formulan var bra, jag upplevde den inte alls som rinnig, vilket jag ju gjorde med Black Pixel och Plum Pixel. Den är något skir dock, jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

Nu kommer det bli tyst här i några dagar, jag ska till västkusten i några dagar och har inte hunnit tidsinställa några inlägg. Men jag är tillbaka på lördag kväll så det blir inte någon lång paus.

Orly Rose Pixel isn't pink like I expected it to be, but beige. It's a texture polish like all of the polishes from the FX Megapixels collection, it dries to a gritty, matte yet sparkly finish. There's some larger hex glitter thrown into the mix that adds some sparkle. 
The formula was good, but slightly sheer. I used three coats to make it opaque.

tisdag 30 juli 2013

Happy Hands Flowers on the Highway

I dag tänkte jag visa er en riktigt glad manikyr som jag blev väldigt nöjd med. Efter att ha burit Nubar Resort Yellow ett tag bestämde jag mig för att piffa upp den lite och sträckte mig efter Happy Hands Flowers on the Highway. Det släpptes med förra årets sommarkollektion Greetings from Florida och består av en ofärgad bas och hexglitter i tre olika storlekar i gult, lavendel, svart, grönt, vitt och rosa.

Jag tycker det gjorde sig alldeles utmärkt ovanpå gult, det blev en lekfull manikyr som får mig att tänka på påskägg. Ett riktigt härligt glitterlack som jag tror funkar ovanpå många, många färger.





Det här är ett lager av Flowers on the Highway och jag tycker det blev alldeles lagom med glitter. Formulan var mycket bra, inte för tjock och glittret sprids ut jämnt över nageln utan ansträngning. Jag avslutade med ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och ett lager Seche Vite.

Mitt betyg: 4/5

Detta och andra lack från Happy Hands hittar ni hos Edgy Polish. Priset är 110 kr/15 ml.

Happy Hands Flowers on the Highway was released with last year's summer collection Greetings from Florida. It's a clear base with different size hex glitter in yellow, green, lavender, black, white and pink. Here I've put one coat on top of Nubar Resort Yellow and I love how it came out! It's such a playful and happy combo that makes me think of easter eggs.The formula was nice and it's easy to spread out the glitters evenly on your nails.

måndag 29 juli 2013

Bootie Babe!

De senaste veckorna har jag sett det nya märket Bootie Babe hos flera amerikanska nagelbloggerskor. Flaskorna har formen av en yppig rumpa och alla lacken har rumprelaterade namn. Töntigt javisst, men också ganska roligt. Jag kunde till slut inte motstå att lägga en beställning när jag såg det galet snygga Honky Badonky hos Polish Insomniac. 

Det blev fyra duokroma skönheter, ett holografiskt och så ett rött glitterlack. Jag fick dessutom med ett bonuslack i form av det duokroma Rump Roast. Trevligt!




Det ska bli superkul att testa dessa då jag tycker att alla ser helt underbara ut. Lacken kostar $8 styck och frakten kostade $22 för sex lack. Leveranstiden var snabb, bara sex arbetsdagar. 

Om dessa är lika fina på som de ser ut i flaskan så kommer jag säkert att göra fler beställningar. 

Vad tycker ni om Bootie Babe? Känner ni er lockade eller är det bara för töntigt med rumptemat?

OPI Wharf! Wharf! Wharf!

Blå måndag igen och Tove på Nail Me håller i spektaklet även den här veckan. Jag tänkte visa er ett mörkblått liquid sand, Wharf! Wharf! Wharf!, från San Fransisco-kollektionen. Namnet syftar på Fisherman's Wharf  och det är något mörkare i verkligheten än vad det ser ut att vara på bilderna. Färgen på sista bilden är den som stämmer bäst med verkligheten.

Det här saknar glitter utan det man får är bara struktur. Men det är inte så bara, jag tycker faktiskt att det här är galet snyggt och coolt!





Två lager räcker för full täckning och formulan är kanonbra.

Jag hade ingen aning vad jag skulle tycka om detta innan jag testade, men jag blev verkligen förtjust i det. Konstigt egentligen, när trenden med matta lack kom för några år sedan så var jag inte alls imponerad. Jag skaffade 3-4 stycken, men fattade aldrig grejen. Men de här strukturlacken är en helt annan sak, jag har verkligen fallit för trenden och jag är inte ens i närheten av att tröttna på den.

Mitt betyg: 4/5

OPI Wharf! Wharf! Wharf! from the San Fransisco collection is a navy blue liquid sand. This one doesn't have any glitter, just a lot of structure. The color is a little darker than the first pictures show it, the last picture is the most color accurate. I used two coats and the formula was great.

lördag 27 juli 2013

Nubar Resort Yellow

De här bilderna är egentligen gräsliga. Eller det är snarare mina naglar som är gräsliga. Min pek- och långfingernagel har skivat sig och mellan nagellagren har ett blått lack lämnat lite färg som jag inte fått bort. Och underbara, underbara Nubar Resort Yellow lyckas liksom inte helt täcka den här misären.

Jag övervägde att inte publicera de här bilderna, men nu gör jag det i alla fall eftersom det kan dröja innan jag plockar fram Resort Yellow igen. Det är en alldeles förtjusande pigg, citrongul liten sak. Oemotståndligt snygg! 





Jag har tre lager på bilderna. Formulan är bra för att vara ett gult lack. Det blir hyfsat jämnt redan från första lagret, men visst märks det att det är ett gult lack.

3 lager. Bra fomrula för att vara ett gult lack.

fredag 26 juli 2013

Essie Boom Boom Boom

Efter att ha kämpat med Shake Your $$$ Maker har jag inte varit så sugen på att testa de två andra lacken från Neon-kollektionen som jag skaffade. Men det måste ju göras så jag plockade fram det tuggummirosa Boom Boom Boom. Det är en riktigt knallig rosa, men jag tycker inte att den är tillräckligt lysande för att kallas för neon. Riktigt snygg är den i alla fall.


 Jag började med ett vitt lack eftersom det är vad Essie själv rekommenderar, sen lade jag två lager av Boom Boom Boom och avslutade med ett lager av Seche Vite. Formulan är tjock och rinnig, men den är klart bättre än den omöjliga formulan hos Shake Your $$$ Maker.

Mitt betyg: 3/5

Det är en härlig rosa, jag gillar verkligen tuggummirosa, men samtidigt har jag så många liknande redan att det här känns lite som ett onödigt köp. Den kommer förmodligen få ett nytt hem så småningom.

After experiencing the horrible formula of Essie Shake Your $$$ Maker I wasn't too keen on trying the other polishes from the Neon collection. But a few days ago I reached for Boom Boom Boom, a bright bubblegum pink. I started with a white base and then added two coats of Boom Boom Boom. The formula is thick and slightly runny, but definitely better than the one of Shake Your $$$ Maker.
I think the color is really nice, I love bubblegum pinks, but I have a lot of similar polishes in my stash.

torsdag 25 juli 2013

Happy Hands Metal Heart

När jag plockade fram OPI In the Cable Car-Pool Lane var det faktiskt med ett syfte. Jag tyckte det såg ut som en bra bas för Happy Hands Metal Heart.

Metal Heart har en vinröd jellybas med glitter i olika former och storlekar; här finns både fyrkanter, hexor och små runda glitter. Bland färgerna ser vi svart, rosa, lila, prismatiskt rött glitter och iriserande glitter som skiftar mellan blått och lila. En enastående vacker blandning!

Här har jag lagt två lager ovanpå In the Cable Car-Pool Lane och sen avslutat med ett lager Nail Pattern Boldness Glitter Food och sen ett lager Seche Vite.






Formulan var väldigt bra, inte för tjock och glittren sprids jämnt över nageln.

Mitt betyg: 4/5

Det här är verkligen ett lack i min smak. Jag älskar färgerna på glittren och just vinrött är ju en färg jag är väldigt svag för. Jag bar faktiskt den här manikyren i fyra dagar förra veckan, vilket är en väldigt lång tid för mig.

Happy Hands är ett av de nyare märkena hos Edgy Polish och de kostar 110 kr/15 ml. Jag tycker flaskorna är så fina med den oblekta, stilrena etiketten. Jag är sugen på fler från märket, bland annat har jag mina ögon på Cherry Cola och Banana Stand bland många andra.

Happy Hands Metal Heart has a burgundy jelly base with glitter in different sizes and shapes, I can see hex glitter, square glitter and also small, round glitter. The colors are pink, black, purple, prismatic red glitter and iridescent glitter that shifts between blue and purple. It's gorgeous and I love it! Here I've put two coats on top of OPI In the Cable Car-Pool Lane. 
The formula was good and it's easy to distribute the glitter evenly onto your nails. You can buy Happy Hands from the swedish web shop Edgy Polish.

onsdag 24 juli 2013

OPI Lost on Lombard

OPI Lost on Lombard från San Fransisco-kollektionen har fått sitt namn från Lombard Street, en av världens krokigaste gator och en stor turistattraktion i San Fransisco. Jag var i San Fransisco i fyra dagar 2008 och självklart var vi tvungna att köra vår hyrbil nerför Lombard Street.

Lost in Lombard är ett djuprött krämlack. En fin och höstig färg, även om den inte får min puls att öka på samma sätt som In the Cable Car-Pool Lane.  





Formulan var bra, lagom tjock och smidig att lacka med. Två lager räckte för full täckning.

Mitt betyg: 3/5

OPI Lost on Lombard from the upcoming San Fransisco collection is a deep red creme. A nice color for fall, but it doesn't capture me the way that In the Cable Car-Pool Lane did.
The formula was good and gave me full coverage in two coats.

tisdag 23 juli 2013

Coco Allure Mars Sunset

Det har inte blivit särskilt mycket lackande senaste dagarna, fastän jag har semester har jag haft ont om tid. Igår kväll lackade jag i alla fall om till denna skönhet, Coco Allure Mars Sunset. Precis som min favorit Jupiter Aurora så rör det sig om ett lack med multikromatiskt glitter som med fördel appliceras ovanpå ett svart lack.

Mars Sunset bjuder på skiftningar i lila, rosa, koppar och guld. Fantastiskt vackert!









Formulan är lagom tjock och smidig att lacka med. På bilderna har jag tre lager ovanpå svart, men två lager funkar också. Då får man något glesare med glitterpartiklar, men skillnaden är inte stor.

Mitt betyg: 5/5

Förutom att Coco Allures multikromatiska lack är underbart vackra, så är jag också förtjust i de fina namnen. Rymdtema, men inte med sci-fi-känsla utan snarare poetiska. En extra tummen upp för det!

Coco Allure finns hos Edgy Polish. De multikromatiska lacken kostar 170 kr/15 ml.

Coco Allure Mars Sunset is a beautful multichrome glitter that shifts between purple, pink, gold and copper. I've put three coats over a black creme, but you could also settle for two coats. Then you'll have slightly less of the glitter, but the difference is pretty small. I'm so in love with this, it's so gorgeous! 
I also love the names of the multichromes from Coco Allure, they're space themed, but not in the typical sci-fi way, but they're rather poetic.

måndag 22 juli 2013

OPI Dining Al Frisco

Blå måndag igen, men den här gången är det inte Lindas Nailorama som är värdinna, utan Tove på Nail Me agerar sommarvikarie medan Linda är på semester. Jag tänkte visa er OPI Dining Al Frisco dagen till ära. Ännu ett lack från OPI:s kommande San Fransisco-kollektion alltså. Ett lite isigt och dämpat mellanblått lack med väldigt finmalet silverskimmer som ger det en lite frostig, metallisk finish.

Färgen känns egentligen inte som en typisk höstfärg, men inte heller som en klockren vår- eller sommarfärg. Jag har lite svårt att kategorisera den faktiskt, kanske funkar det året om?


 

 Två lager behövdes för full täckning. Formulan är ganska tunn och rinnig och lämnar penseldragsmärken. Jag har ju för det mesta svårt för penseldragsmärken så de störde mig en del. Nu låter jag väldigt negativ angående formulan, men så illa var det faktiskt inte. Den är inte toppen, men inte heller en anledning att hoppa detta om man tycker att det ser fint ut.

Mitt betyg: 3/5

Det här blev inte någon favorit hos mig, men jag tycker inte att det är hemskt eller fult. Det är bara inte riktigt min kopp te. Jag tror däremot inte att jag har någon dupe i samlingen sedan tidigare, det känns faktiskt ganska unikt.

Vad tycker ni? Tummen upp eller tummen ner?

OPI Dining Al Frisco is an icy, medium blue with very fine silver shimmer that gives it a frosty, metallic finish. This one doesn't scream fall to me, but I can't say I think it's a spring or summer color either, maybe it's a shade that works all year round? 
The formula is pretty thin and runny and leaves brushstroke marks on your nails. I'm not a big fan of brushstroke marks so they annoyed me a little. 
I'm personally not super excited about Dining Al Frisco, it's just not my cup of tea. However, I don't think I have any dupes in my collection, so I think it's pretty unique.

söndag 21 juli 2013

OPI In the Cable Car-Pool Lane

I dag tänkte jag visa ett av lacken från den kommande höstkollektionen från OPI, San Fransisco. In the Cable Car-Pool Lane är ett purpurfärgat krämlack. När jag såg det i flaskan kände jag mig inte det minsta lockad och jag tyckte dessutom att det såg ut att vara väldigt likt Anti-Bleak från Mariah Carey-kollektionen och Casino Royale från James Bond-kollektionen. Men de är faktiskt inte så lika, In the Cable Car-Pool Lane är betydligt rödare.

Till min förvåning älskade jag In the Cable Car-Pool Lane! Det är ett fantastiskt tjusigt höstlack, jag kände nästan (men bara nästan!) lite längtan efter hösten när jag bar det. Färgen är klassisk och sofistikerad.




Formulan var tunn och smidig att lacka med. Kladdet i nagelbanden på pekfingernageln är inte orsakade av knepig formula utan helt och hållet resultatet av min egen klantighet. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

San Fransisco-kollektionen släpps i svenska butiker i mitten av augusti. 

Today I have one of the coming fall polishes from OPI for you. In the Cable Car-Pool Lane will be realeased with the San Fransisco collection and will be available in swedish stores in the middle of august. It's a red toned purple creme. At first I thought it was similar to Anti-Bleak and Casino Royale, but In the Cable Car-Pool Lane has a lot more red in it. I love it, it's a beautiful classic and sophisticated color for fall. 
The formula was thin and smooth. I used three coats in the pictures.

lördag 20 juli 2013

OPI Minnie Style

När jag fick hem OPI Minnie Style var min första tanke att jag ville lägga det ovanpå ett grått krämlack. Minnie Style består av mellanstora hexglitter i matt vitt och metalliskt rött och rosa i en ofärgad bas. Jag lade två lager ovanpå ljusgrå Orly Mirror Mirror (ett mycket trevligt grått lack som jag glömt bort litegrann). 




Formulan är lagom tjock och det är hyfsat enkelt att fördela glittren jämnt över nageln.

Jag gillar att färgerna i det här passar så bra ihop, det känns harmoniskt och relativt "ostökigt".

Mitt betyg: 4/5


When I got OPI Minnie Style I knew I wanted to try it over a grey creme. Minnie Style consists of medium sized hex glitter in white, red and pink, all dispensed into a clear base. I chose the light grey Orly Mirror Mirror as a base and added two coats of Minnie Style to it. I think they look really nice together.
The formula is smooth and easy to use and it's fairly easy to spread the glitters evenly on the nails.

fredag 19 juli 2013

Sally Hansen Nail Prisms Mandarin Garnet

Det var länge sen jag var med på Kerstins holofredag, men i dag har jag faktiskt ett hololack åt er. Inte ett särskilt imponerande sådant dock, men ändå. Sally Hansen Nail Prisms Mandarin Garnet blev mitt genom ett byte för säkert fyra år sedan och har stått orört ända sedan dess eftersom jag inte tyckte att det såg särskilt lockande ut i flaskan.

Det är ett varmrosa lack som drar åt orange i vissa vinklar. Det innehåller blygsamt med holoskimmer, men inte tillräckligt för att bilda några regnbågar. Men visst glittrar det rätt fint i solen.




Formulan var faktiskt bättre än hos många av de Nail Prisms jag testat. De har ofta en tendens att vara rinniga, men det problemet hade inte Mandarin Garnet, formulan är tunn och lättkontrollerad. Jag bär tre lager på bilderna.  

Mitt betyg: 3/5

Sally Hansen Nail Prisms Mandarin Garnet is a warm pink that leans a little orange in certain angles. It has a subtle holographic effect, not enough to form any rainbows, but it sparkles a little in the sun. 
The formula was thin and easy to control and it took me three coats to make it opaque.

torsdag 18 juli 2013

Orly Choreographed Chaos

Orly Choreographed Chaos släpptes med sommarkollektionen Mash Up och är ett tuggummirosa lack med diskret blått skimmer. När jag först såg det i flaskan trodde jag inte att jag skulle gilla det, men väl på naglarna gillar jag det massor! Det är en jättefin rosa som passar min hudton riktigt bra.








Tyvärr är det ganska knepigt att lacka med. Formulan är åt det tjockare hållet och svår att få jämn. Jag behövde fyra lager innan jag tyckte att det var jämnt nog för att jag skulle kunna leva med det, men då kan man fortfarande se att det är lite ojämnt om man tittar noga.

Mitt betyg: 3/5

Ett tjusigt lack alltså, men kanske inte riktigt värt mödan med tanke på att färgen inte är jätteunik.

Orly Choregraphed Chaos from the Mash Up collection is a bubblegum pink with discrete blue shimmer. A lovely pink that looks really good against my skin tone. Unfortunately, the application wasn't great. The formula is on the thick side and applies really streaky. It took me four coats before I thought it was even enough for me to wear it. 
So, it's a cute pink, but I'm not sure it's worth the trouble.

onsdag 17 juli 2013

Oopsie Daisies Pick More Daisies II

Grön onsdag hos Karin och jag har minsann sett till att lacka med något grönt dagen till ära. Oopsie Daisies Pick More Daisies II skaffade jag efter att ha sett det hos Sminkan. Jag kunde inte stå emot den glada gröna färgen och de söta gula blommorna.

Det är en grön jellybas med småttigt guldglitter, små vita glitter, lite större gröna, metalliska glitter och så de stora gula blommorna. 

Jag provade först att bära det på egen hand, men det var ingen bra idé. Det blev klumpigt och fult. I stället lade jag två lager ovanpå ett gräsgrönt krämlack, Isadora Go Green.







Formulan var lagom tjock och smidig att lacka med. Det enda kruxet med Pick More Daisies II är att man får fiska lite efter blomglittren. Det är dock inget stort krux eftersom de inte är särskilt svåra att få tag i. Jag hade inte velat att blomglittren var fler heller eftersom jag tycker att det är alldeles lagom med 1-2 blomglitter per nagel.

Mitt betyg: 4/5

Jag köpte min flaska från Edgy Polish, men Oopsie Daisies finns också hos Etsy.

I had to get Oopsie Daisies Pick More Daisies II after seeing it at Sminkan. It's just so much fun! A grass green jelly base with small white, black and gold glitter, some slightly larger metallic green glitter and then the big yellow flowers. I tried wearing it on it's own, but ended up with a lumpy mess on my finger nails, so instead I reached for a grass green creme to use as a base and that went much better. This two coats on top of Isadora Go Green. 
The formula is pretty easy to work with, but you do have to do some fishing to get hold of the flowers.