fredag 31 maj 2013

Coco Allure Bite Night

Igår fyllde jag år och jag hade fullt upp på jobbet och med att fixa middag åt familjen som kom på kvällen så jag hann aldrig med något bloggande.

Nu till dagens lack. Coco Allure Bite Night ett otroligt vackert glitterlack som lämpar sig bäst till layering. Det består av glitter i olika former och storlekar i lila, rött och svart. Här har jag lagt ett lager ovanpå vita Orly Dayglow. Tycker det blev väldigt fint, jag gillar hur färgerna ser ut tillsammans. Rött, lila och svart är en grym kombination!




 Formulan är lagom tjock och det är lätt att sprida ut glittren jämnt över naglarna. Den här manikyren satt dessutom som berget. Jag bar den i fyra dagar och på den tiden chippade den bara yttepytte lite på en nagel. Resten av naglarna såg perfekta ut och det händer baske mig nästan aldrig. Det var dock ganska jobbigt att ta bort, trots att jag använder mig av foliemetoden när jag tar bort glitterlack.

Glittren är platta så det behövs inte flera lager topplack för att få en slät yta, ett lager räcker gott och väl.

Mitt betyg: 4/5

Jag har fått det här från Edgy Polish i recensionssyfte. Coco Allure kostar 130 kr/15 ml.


Nu längtar jag tills i kväll. Den ska tillbringas i soffan framför teven och jag längtar ihjäl mig. Har ju fortfarande inte blivit kvitt min förkylning så jag behöver vila. Jag tänkte också lägga upp en bild på min senaste beställning från Edgy Polish.

Ska ni göra något roligt i helgen?

Coco Allure Bite Night consists of purple, red and black glitter in different shapes and sizes. Here I've layered it on top of a white creme. I think the colors look really great together, it's so pretty!
The formula was good and it's easy to distribute the glitters evenly onto the nails.

The wear time was great. I almost never get good wear time with any polish because of the poor quality of my nails, but with Bite Night I only got a teeny tiny bit of chipping on one nail in four days, all of the other nails looked perfect the whole time. That being said, the removal was pretty difficult, even though I always use the foil method when removing glitter. 
You can find Coco Allure at the swedish web shop Edgy Polish.

onsdag 29 maj 2013

Isadora Poseidon

I dag är det Karins gröna onsdag och jag har faktiskt ett grönt lack att visa er! Isadora Poseidon, ett alldeles ljuvligt, mjukt ljusgrönt krämlack.

Jag förstår inte riktigt namnvalet här, för mig borde ett lack som är uppkallat efter en havsgud vara blått, eller åtminstone blågrönt. Nåja, det spelar ju ingen som helst roll faktiskt.





Jag älskar verkligen färgen, den är både "in your face" och mjuk på samma gång. Så snygg!

Lagom tjock och lättlackad formula, som vanligt från Isadora. Två lager räcker för att få ett jämnt och täckande resultat.

Mitt betyg: 4/5


Isadora Poseidon is a bright, yet soft, light green creme. A lovely shade! The formula was great, not too thin och too thick and it covers nicely in two coats.

tisdag 28 maj 2013

Cult Nails My Kind of Cool Aid

Alltså, det här med att vara förkyld. Jag är så trött på det. Så trött! Sådär, nu fick jag gnälla av mig lite, nu tar vi oss en titt på dagens lack i stället.

Cult Nails My Kind of Cool Aid är en gråtonad lila med mycket vackert silverskimmer. Eller är det kanske snarare glassflecks? Jag tror nästan det. Det är en sofistikerad och galet snygg nyans. Apsnygg faktiskt! Det här var det första lacket som Maria som ligger bakom Cult Nails skapade. Och vilket lack sen! Jag trivs som fisken i vattnet med det här på naglarna.







Formulan är ganska tunn, men lättkontrollerad. Det täcker med två lager. Tummen upp för formulan alltså.

Mitt betyg: 5/5

Cult Nails kommer att finnas hos Fairynails.se från och med 1 juni. Ordinarie pris kommer att vara 119 kr/styck, men till och med 1 juli har de introduktionspriset 99 kr/styck.

Cult Nails My Kind of Cool Aid is a greyed out lavender with glassfleck shimmer. Such a gorgeous and sophisticated shade! The formula was on the thin side and easy to control. I needed two coats for full coverage. 
The swedish web shop Fairynails.se will be selling Cult Nails as of the 1st of June. Yay to that!

måndag 27 maj 2013

OPI Tiffany Case

Så typiskt, jag har blivit förkyld igen! Det rör sig visserligen om en ganska lindrig förkylning, men det är nog så irriterande ändå. Nåja, det är i alla fall blå måndag hos Lindas Nailorama igen. Jag tänkte visa er det sista av lacken från The Bond Girls kollektionen, blåa Tiffany Case. Det är en lugn och dämpad blå. Riktigt fin!




Precis som de andra liquid sand-lacken så har detta en helt perfekt formula. Otroligt lätt att lacka med och det täcker med två lager.

Mitt betyg: 3/5

OPI Tiffany Case is a muted medium blue liquid sand polish. A nice color! And just like the other liquid sand polishes I've tried it has a perfect formula. Super smooth and easy to apply. Two coats gave me full coverage.

söndag 26 maj 2013

Lush Lacquer Neon Lights

I dag är det mors dag och jag ska strax bege mig hem till min älskade mamma för lite firande. Mysigt!

Men innan dess tänkte jag visa er ett alldeles underbart lack, Lush Lacquer Neon Lights. En vit bas med hexor i olika storlekar i neongrönt, neongult, neonrosa och neonorange. Som den neongalning jag är så passar det här mig såklart som handen i handsken.



 

Formulan är tjock och lite klumpig eftersom det är så tättpackat med glitter. Trots det upplevde jag det som relativt lättlackat. Två lager räcker för att det ska täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

Today is mother's day in Sweden so I'm going to head off to my mom's in a little while for some celebrating. Before that I wanted to show you a real beauty, Lush Lacquer Neon Lights. A white base with different size hex glitter in neon green, neon yellow, neon pink and neon orange. Since I'm a huge fan of neons this is right up my alley!
The formula is thick and a little lumpy because of all the glitter, but I still found it to be fairly easy to apply. Two coats gives you full coverage.

lördag 25 maj 2013

Depend våren 2013 - sammanfattning

Det är minst sagt hög tid för en sammanfattning av Depends vårkollektion. En riktigt fin kollektion faktiskt, här finns många lack jag gillar.

Och ja, som vanligt rankar jag dem i favoritordning. :-)



1. #357.

2. #353.

3. #356.




4. #351.



5. #350.

6. #352.


7. #349.



8. #348.


9. #354.



10. #346.


11. #347.


12. #355.


Mina riktiga måsten här är plats 1-3. Det finns många fler fina färger i kollektionen, men det är de jag älskar allra mest. 

Har ni köpt några lack från vårkollektionen? Vilken är er favorit?

fredag 24 maj 2013

Model City Love Hurts

Oftast när jag klickar hem lack på nätet så vet jag precis vad jag vill ha, jag har sett lockande swatches på det och vet vad jag har att förvänta mig. Men så ibland så väljer jag något helt random, jag har inte sett någon swatch och jag vill inte heller se någon. Jag vill helt enkelt bli överraskad när jag plockar upp det ur paketet och ser vad det egentligen är vad jag har beställt.

Model City Love Hurts är ett lack som jag shoppade på det viset. Jag såg det hos Edgy Polish och lade det i varukorgen utan att titta närmare på det. När jag plockade upp det så kändes det väl inte så "jag", men jag gillar det mer än jag trodde att jag skulle göra. Det består av småttigt silverglitter, svarta hexagoner i två storlekar och stora röda hjärtan, allt i en ofärgad bas. Här är ett lager ovanpå ljusgrå Nubar Marble Tower.


Jag tycker att det blev rätt fint med bara ett lager. Med två lager blev det helgalet, alldeles för mycket, men det får ni inte se eftersom jag inte fotade det. Eller jo, jag fotade det, men det såg så hemskt ut att jag inte ville använda bilderna. Men egentligen borde jag kanske ha gjort det, jag pysslar ju faktiskt lite med konsumentjournalistik här. Jaja, jag kanske lägger till en bild på hur det ser ut med två lager när jag kommer hem i kväll.

Formulan är något tjock, men det är ändå hyfsat lättlackat. Man får fiska lite efter hjärtanen, men annars är det bra.

Mitt betyg: 3/5

Jag kan inte påstå att jag älskar det, men jag ångrar inte heller att jag köpte det.

Model City kostar 105 kr/15 ml hos Edgy Polish.

Sometimes when I order polishes online I like to put in something random, a polish I've never seen before and that I have no idea what it really looks like. Model City Love Hurts is one of those polishes. It consists of small silver glitter, black hex glitter in two sizes and large red hearts in a clear base. Here I've put one coat on top of Nubar Marble Tower and I liked the combo more than I thought I would. I then added another coat of Love Hurts, but I definitely prefers it after just one coat. 
The formula was a little thick, but fairly easy to apply. I had to fish a little to get the hearts but other than that I had no problems.

torsdag 23 maj 2013

Nytt från Orly

Förutom att hämta ut det spännande paketet med Cult Nails igår så hämtade jag också ut ett paket med lite nyheter från Orly. Alla sex lacken från kollektionen FX Megapixel som har en finish som ska påminna om OPI:s liquid sand, fast mer glittrande. Och så tre av lacken från sommarkollektionen Mash Up.



.
Megapixel-lacken hade gärna fått vara lite knalligare i färgerna, men jag ser fram emot att testa Black Pixel och Plum Pixel. Även Silver Pixel ser fin ut, tycker jag.

Och spana in Mayhem Mentality! Ser den inte underbar ut? Neonorange, men en nyans som har något "mjukt" över sig. Hoppas att jag kommer att kunna fånga färgen rättvist på bild  när det blir dags att swatcha den, sådana här nyanser kan vara knepiga.

Yesterday I got a package from Orly, containing the new Megapixel collection and three polishes from the Mash Up collection. Looking forward to trying them on!

Depend #2054 Glistening Green

Depend #2054 Glistening Green från Mirage-kollektionen har legat i arkivet ganska länge, så det är väl på tiden att jag släpper ut det. Det är ett ljusgrönt foillack. Jag känner mig ganska svalt inställd till det, det är ingen favorit. Varför gjorde det inte ett skogsgrönt foil i stället? Det hade varit något!





Formulan kan jag inte klaga på i alla fall. Den är bra och täcker med tre lager.

Mitt betyg: 3/5

Precis som de andra Mirage-lacken kostar det 39 kr/st.

Depend #2054 Glistening Green was released with the Mirage collection earlier this spring. It's a pale green foil. The color seems a little bland to me. I have no complaints about the formula, it's nice and covers in three coats.

onsdag 22 maj 2013

Cult Nails till Sverige!


Roliga nyheter, den svenska webbshoppen Fairynails.se är Sveriges första återförsäljare av indiemärket Cult Nails. Hur roligt! Jag har själv aldrig testat något från Cult Nails, men ofta varit sugen på att klicka hem några.

Cult Nails går att beställa från Fairynails från och med 1 juni. Ordinarie pris kommer att ligga på 119 kronor, men till och med 1 juli har de ett introduktionspris som är 99 kr/st.

Jag har fått hem fyra lack och Cult Nails snabbtorkande överlack, Wicked Fast, för test.

Har ni några lack från Cult Nails? Vad tycker ni om märket?

The swedish web shop Fairynails.se will be selling Cult Nails as of the 1st of June. How great isn't that! I've received four polishes and the Wicked Fast Top Coat for reviewing purposes.

OPI Lights of Emerald City

När jag fick hem OPI Lights of Emerald City så hade jag på känn att jag skulle älska det. Det såg så eteriskt och vackert ut i flaskan. Och visst älskar jag det! Åtminstone hur det ser ut på nageln, jag är inte lika förtjust i formulan.

Det består i alla fall av vita fyrkanter och fyrkantiga iridiscerande glitter, här har jag lagt ett lager ovanpå underbara Don't Burst My Bubble.





Formulan är väldigt, väldigt tjock. För att sprida ut de vita fyrkanterna får man ägna sig åt ganska avancerat duttande. Inte så kul och hade jag inte tyckt om slutresultatet så pass mycket så hade det blivit en stor tummen ner. Nu gillar jag det ändå och tycker att det ändå är värt mödan.

Mitt betyg: 3/5

OPI Lights of Emerald City (here layered on top of Don't Burst My Bubble) consists of white and iridescent square glitter in a clear base. The formula is very, very thick and you have to work pretty hard to get the squares where you want them. I do think it's a gorgeous polish so in the end I thought it was worth the hazzle, but if you want to get it you should be aware of the tricky formula.

tisdag 21 maj 2013

Franken Frosting It Has To Be Magic

I dag tänkte jag visa er ett riktigt partyglitter! Franken Frosting It Has To Be Magic är ett av lacken jag fick från Edgy Polish för recension. Det består av mellanstora hexglitter i grönt, turkost och lila och så turkosa halvmånar, allt i en ofärgad bas. Här har jag lagt ett lager ovanpå ett svart krämlack.



 Jag bar det här i lördags när jag skulle ut en sväng med en kompis och jag tycker att det är kanonsnyggt. Glittret är extremt reflekterande så det glittrar hur mycket som helst. En riktigt härlig partymanikyr tyckte jag att det blev!

Formulan är något tjock, men inte så att det blir svårt att lacka med. Det är relativt lätt att fördela glittren jämnt över nageln.

Mitt betyg: 4/5

Det här och andra lack från Franken Frosting hittar du hos Edgy Polish. Priset är 110 kr/15 ml.

Franken Frosting It Has To Be Magic is made out of medium sized hex glitter in green, turquoise and purple and some turquoise half moon glitter. The base is clear so I layered one coat on top of a black creme. I think it turned out gorgeous! It's super sparkly and eye catching. 
The formula was a little thick, but not so thick that it made application tricky. This one and other Franken Frosting beauties are available at Edgy Polish.

måndag 20 maj 2013

OPI Don't Burst My Bubble

OPI Don't Burst My Bubble från soft shades-kollektionen Oz The Great and Powerful är ett sådant där lack som får naglarna att se vansinnigt fräscha ut. Jag älskar det! Vill bära det igen och igen och igen för jag får inte nog av att titta på mina naglar när de ser ut såhär.

Det är en vitrosa jelly. Högglansig och "saftig" finish.


 

Formulan var riktigt bra och varje lager blev jämnt och fint. Jag har tre lager på bilderna och då är det ganska täckande, men inte helt, man ser fortfarande tydlig VNl, men jag tycker om genomskinligheten.

Mitt betyg: 5/5

Är det inte jättefint? Jag älskar såna här lack som inte är ett dugg skrikiga utan bara får naglarna att se rena och fräscha ut. De är perfekta när man behöver "rensa paletten" lite när man använt galna glitterlack eller liknande under en period. Dessutom passar de i alla situationer.


OPI Don't Burst My Bubble from the Oz The Great and Powerful collection is a really, really pale pink jelly. I love hos fresh this makes my nails look! It's an awesome palette cleanser after a period of glitter heavy manicures. 
The formula was great, every coat goes on evenly. I'm wearing three coats in the pictures and as you can see I still have VNL. I don't mind though, I like it that way.

lördag 18 maj 2013

Shimmer Jasmine

Tidigare i veckan fick jag hem ett paket från Edgy Polish med tre lack att recensera. Ett av dem var detta, Shimmer Jasmine. Det är verkligen helt galet glittrande så min kamera hade enorma problem att fokusera.

Det är ett som sagt ett glitterlack med smått glitter i blått och grönt, lite större kopparfärgade hexglitter och så lite guld och rött på det. Basen är ofärgad.




Jag bar det på egen hand och då behövde jag tre lager för att få det täckande. För att få en slät yta avslutade jag med två lager Seche Vite.

Formulan var utan anmärkning, det är inte särskilt tjockt för att vara ett glitter och det är lätt att få det jämnt och fint.

Mitt betyg: 4/5

Jag var till en början lite avigt inställd till Shimmer, tyckte liksom inte att de gjorde så speciella lack. Men sen började jag långsamt mjukna och när jag fick se Karina hos Sminkan visste jag att jag behövde det. Nu har jag siktet inställt på ett helt gäng av skönheterna från märket. Adrienne måste nog bli min, likaså Elsa, Jennifer och Nichole.

Vad tycker ni om Shimmer? Har ni testat något från dem eller suktar ni efter några?

Shimmer finns hos Edgy Polish och kostar 150 kr/styck. Frakten är gratis om man beställer för mer än 350 kronor.

Earlier this week I received a few polishes from the swedish web shop Edgy Polish, which holds a number of wonderful indie brands, for reviewing purposes. One of the polishes was Shimmer Jasmine, a crazy sparkly glitter. It contains small blue and green glitter, some larger copper hex glitter and also some prismatic glitter.
Here I've used three coats and topped it off with two coats of Seche Vite to get an even surface. The formula was nice, it's not too thick and the glitters spreads out evenly without any hazzle.

fredag 17 maj 2013

China Glaze Galactic Gray

Det är verkligen på tiden att jag börjar testa mig igenom Hologlam-lacken från China Glaze. Jag köpte ju inte alla, men nio stycken i alla fall. Först ut fick bli det mörkgrå Galactic Gray. En fin linjär holoeffekt - jag är förtjust!





Jag har tyvärr glömt hur många lager jag lackade, men jag tror att det räckte med två? Formulan var mycket bra, inte minsta tillstymmelse till holosjuka här inte.

Mitt betyg: 5/5

Missa inte att besöka Skimmerskuggan i dag för att njuta av fler hololack!

China Glaze Galactic Gray was released with the amazing Hologlam collection. It's a dark gray linear holo. Just as beautiful as I expected it to be! 
I've forgotten how many coats I did, but I think it was two. The formula is good.