torsdag 31 januari 2013

OPI Oy-Another Polish Joke!

OPI Oy-Another Polish Joke! släpps i svenska butiker den här veckan med vårkollektionen Euro Centrale. Det är ett väldigt gulfärgat guldlack som består av yttepyttesmå glitterkorn i en klar bas. Jag gillade inte hur det såg ut i flaskan, och nej, det funkar tyvärr inte på mig. Det är alldeles för gultonat och klär mig helt enkelt inte.



 Finishen är egentligen fin, jag önskar bara att det hade varit lite mindre gult. Då hade det kanske blivit en hit.

Den är väldigt skir, jag har fyra lager på bilderna och fortfarande VNL. I övrigt var det lätt att lacka med.

Det här känns på något sätt som en mycket sämre version av det alldeles underbara Goldeneye. Det är ju också ett gultonat guldlack (som faktist funkar!) och består av yttepyttelitet glitter i en ofärgad bas. Men det glittret är mycket mer metalliskt och roligt. Det här känns som dess misslyckade lillasyster eller något. Aj aj, hårda ord från mig, 

Jag funderade om det här kunde fungera som effektlack eftersom det är så pass skirt så jag testade att lägga ett lager ovanpå svart. Så här blev det.

Jag vet inte. Det är kanske lite för tättpackat för att fungera ovanpå något annat. Nej, Oy-Another Polish Joke får nog finna sig i att förpassas till de lack som endast blir burna en gång.

Mitt betyg: 2/5

OPI Oy-Another Polish Joke! from the Euro Centrale collection is made out of very, very tiny gold micro glitter in a clear base. The gold leans very yellow, way too yellow for my taste. I tried putting one coat over a black creme, but I'm not sure I like it like that either. 
It's very sheer, after four coats I still had VNL. Except for the sheerness, the formula was fine.

onsdag 30 januari 2013

Precision Twinkle Toes

Jag funderade ju på om jag skulle spara Precision Twinkle Toes till nästa jul, men Sminkan kommenterade ju klokt att det var dumt att spara alla röda glitterlack till en dag om året och det har hon ju rätt i. Det åkte alltså på redan i söndags och fick sitta på naglarna tills igår kväll. Det är ett urtjusigt rött jellylack med massor av rött glitter.





 Man kan ju säga såhär, att jag ångrar inte att jag klickade hem detta. Det är förtjusande. Förtjusande!

Formulan var tunn, men lätt att kontrollera. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt och få det djup jag önskade.

Mitt betyg: 5/5

I got Precision Twinkle Toes after seeing it over at One Inch Nails. She's shown it before and so have Sminkan. Now I just had to have it. And I'm not disappointed! It's a gorgeous red jelly with lots of red glitter in it. It has a ton of depth to it and it's really sparkly in the sun. 
The formula was thin, but not runny. Three coats gave me full coverage.

tisdag 29 januari 2013

Isadora Rosette

Isadora Rosette släpps den här veckan (har jag för mig åtminstone, kanske släpptes den redan förra veckan?) med vårkollektionen Bella Vita och är ett sött, mellanrosa krämlack. En färg som känns ganska ung, men sådant bryr ju inte jag mig om. Den är dock föga unik, jag har ganska många liknande rosa i samlingen.



 Formulan var suverän, lagom tjock och lätt att kontrollera. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 3/5

En riktig fin rosa med bra formula för den som är på jakt efter något liknande.

Isadora Rosette is a medium pink creme, released with the spring collection Bella Vita. It's a sweet color, but I have quite a few similar pinks in my stash already. 
The formula was great and it covers in three coats.

måndag 28 januari 2013

Depend #353

I dag är det Mrs Datas blå måndag och jag har faktiskt ett blått lack att visa er. Depend #353 släpptes med årets vårkollektion och är ett dammigt, mellanblått lack som har en liten ton av lila i sig också. Inte så pass att jag skulle kalla det blurple, men en liten, liten lila ton finns allt där.



Lättlackad, lagom tjock formula som täcker med två lager. Jag missade dessvärre att jag lämnade en liten (?) vall på långfingernageln. Det var ju dumt. Den jämnar alltså inte ut sig helt på egen hand utan man får se till att lämna en slät yta om man inte vill att det ska se ut som på mina bilder.

Jag gillade färgen oväntat mycket. Innan jag testat det tyckte jag att det kändes som ett vanligt standardblått krämlack, men dammigheten gör att den känns ganska intressant.

Mitt betyg: 4/5

Depend #353 is a dusty, medium blue creme with a slight purple tone to it. In the bottle it didn't look that interesting, but once on the nails I like it a lot. 
The formula was nice and it covers in two coats.

söndag 27 januari 2013

OPI You're Such a Budapest

Jag testade OPI You're Such a Budapest för en vecka sen och sen fick det sitta på naglarna i fem dagar. Så mycket tyckte jag om det. Det är ett periwinkle-lila krämlack, En ljuv, romantisk och krispig färg. Det här kan bli vårens favorit!


Jag älskar färgen! Älskar! Formulan är ganska tunn och de två första lagren blev lite strimmiga och ojämna, men det jämnades ut med det tredje lagret.

Mitt betyg: 4/5

Ett av måstena från Euro Centrale-kollektionen om ni frågar mig. Kollektionen ska finnas i butik från och med nästa vecka.

OPI You're Such a Budapest from the Euro Centrale collection is a beautiful periwinkle creme. Crispy, sweet and romantic. I'm a sucker for periwinkles so it's no big surprise that I love this one.
The formula was a little thin. The first two coats went on a little streaky and uneven, but a third coat evened it out.

lördag 26 januari 2013

Nytt från Isadora + eBay-shopping

Tidigare i veckan fick jag hem lacken från Isadoras vårkollektion Bella Vita. Det rör sig om fyra lack, varav tre är krämlack i pastellfärger och det fjärde är ett taupefärgat lack med silverskimmer.


Söta färger, jag blir särskilt sugen på ljuslila Bella Vita. Tror att ljuslila kanske kommer att vara vårens färg för mig. Förra året var jag galet sugen på orange, i år är det kanske ljuslila som är min grej. Annars måste jag säga att det känns som väldigt förväntade färger i en vårkollektion, inget av lacken sticker ut på något sätt.

Sen har jag också fått hem denna röda skönhet, Precision Twinkle Toes, som jag klickade hem från eBay på självaste julafton efter att ha sett den hos One Inch Nails. Hon och Sminkan har visat det förut och båda höjer det till skyarna så jag var tvungen att ha det. Nu återstår att se om jag kommer att spara det till nästa jul eller om det kommer att testas innan dess.

Vad tycker ni om Isadoras vårkollektion?

torsdag 24 januari 2013

OPI Get Your Number

OPI Get Your Number är det sista liquid sand-lacket från Mariah Carey-kollektionen som jag har att visa. Det är en blå, skir bas och så massor av prismatiskt glitter. Det torkar till en matt yta, precis som de andra liquid sand-lacken. Det här tog dock lite längre tid på sig att bli matt, upplevde jag.




Det här var skirare än de andra lacken i kollektionen, jag har tre lager på bilderna och då har jag fortfarande VNL Men jag kände att jag fick dra gränsen där, fler än tre lager mäktade jag inte med.

Av någon anledning så gillar jag det här minst av liquid sand-lacken. Kanske har jag redan tröttnat? Det åkte i alla fall av med detsamma, till förmån för ett av lacken från Euro Centrale.

Mitt betyg: 3/5

OPI Get Your Number is the last of the liquid sand polishes that I have left to show you. It's blue with prismatic glitter. It dries to a matte, gritty finish. This one was the sheerest in the bunch, I still have VNL after three coats, but I couldn't bring myself to apply a fourth coat. 
For some reason, this is my least favorite of the liquid sand polishes. Maybe I'm getting tired of this finish already? 

onsdag 23 januari 2013

Depend #356

Jag har längtat efter att testa Depend #356 faktiskt. Jag älskar ju gula nagellack! Det är knappast nytt längre och ej heller särskilt ovanligt, men jag tycker fortfarande att gula naglar känns kul och lite knasigt. 

#356 är en lite dämpad solgul med silverskimmer. Den får mig att tänka på apelsinjuice. Inte den färskpressade sorten, som brukar vara mer intensivt gul, utan den som är gjord på koncentrat.




 Första lagret blev lite strimmigt, men det jämnades ut med det andra lagret. Jag lade på ett tredje lager för att försöka dölja hur ful min långfingernagel är, men egentligen hade det räckt med två lager. För att vara gult måste jag säga att det var synnerligen lättlackat.

Mitt betyg: 4/5

Depend #356 is a sunny, slightly muted, yellow with silver shimmer. I love wearing yellow nail polish, so this is right up my alley. The first coat went on a little streaky, but the second one evened it out.

tisdag 22 januari 2013

Kiko #385

Vad jag önskar att Kiko ska etablera sig i Sverige! Jag skulle inte ha något emot att köpa fler lack från dem, de gör verkligen kanonbra budgetlack och de har massor av snygga färger i sitt utbud. Det här är ett av dem. Kiko #385 är en knallig smurfblå i krämfinish. Nja, smurfblå kanske inte är riktigt rätt förresten, den är nog något ljusare. Smurfarna är väl mörkare än så här? Eller? Vansinnigt snyggt är det i alla fall!


 
Formulan var väldigt tunn och ganska rinnig. Det gäller att se upp så att det inte rinner ner i nagelbanden. På grund av rinnigheten lackade jag tunna lager för att inte få för mycket lack på penseln. Med den tekniken behövdes tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 4/5

Trots att formulan inte är helt klockren så skulle jag ändå rekommendera er att lägga vantarna på den om ni får chansen. Den är snygg nog för att vara värt mödan.

Kiko #385 is a bright medium blue creme. The color really pops against my skin tone and it looks amazing! The formula was very thin and somewhat runny so I applied three thin coats instead of two thicker ones, just to avoid cuticle pooling
Despite the application issues, I'd still recommend you to get this if you stumble across a Kiko store, and you're into bright blues, because it's definitely worth the trouble!

måndag 21 januari 2013

Depend #350

Blä, jag känner mig lite småkrasslig, har ont i halsen och är tung i huvudet. På naglarna sitter OPI You're Such a Budapest, men jag har inte haft någon möjlighet att fota det ännu. I stället tänkte jag visa ännu ett lack från Depends vårkollektion. #350 är ett rött lack som drar kraftigt åt orange. Tomatrött är väl en ganska korrekt beskrivning av färgen. Det innehåller dessutom sparsamt med skimmer som jag tycker ser ut att dra åt grönt.

Ursnyggt är det i vilket fall som helst.




Formulan är åt det tjockare hållet och jag tyckte att den var lite seg. Första lagret kändes lite småknepigt att applicera, men de två efterföljande gick lättare. Tre lager totalt alltså.

Mitt betyg: 4/5

Jag älskar färgen, den är knallig och jag tycker att den klär mig riktigt bra.

Depend #350 from the spring collection is a tomato red with some subtle shimmer that I believe is green. The formula was a little thick and stringy. I struggled a bit when applying the first coat, but the following two coats went on without too much of a hazzle.
I have a soft spot for tomato reds like this one, they're fun, bright and flattering.

lördag 19 januari 2013

OPI Euro Centrale - flaskbilder

I tisdags var jag på lanseringen av OPI:s vårkollektion, Euro Centrale. Inspirationen har hämtats från Tjeckien, Ungern och Rumänien. Eller man har åtminstone hämtat inspiration till namnen därifrån, färgmässigt vet jag inte om det finns någon koppling direkt.

Det rör sig i alla fall om en riktigt trevlig vårkollektion med en blandning av pasteller (yay!) och en lite mörkare färgskala. Här finns både krämlack, skimmerlack och så ett glitterlack.




Mina förhandsfavoriter är den periwinkleblå You're Such a Budapest (älskar periwinkle!), Suzi's Hungary Again (vars rosa nyans är finare i verkligheten), Can't Find My Czechbook (en ljuvlig ljusblå) och A Woman's Prague-ative (glödande koppar!) och I Saw... You Saw... We Saw... Warsaw (alldeles för långt namn, men en otroligt vacker blå nyans). Glitterlacket Polka.com ser också fint ut och jag har inget liknande glitterlack sedan tidigare.

Jag har för mig att det sades att dessa skulle finnas i svenska butiker om cirka två veckor och som vanligt kostar de 150 kr/styck.

Vad tycker ni om Euro Centrale? Blir ni sugna på några av lacken?

Received the spring collection from OPI, Euro Central. My favorites, before having tried any of them, is You're Such a Budapest, Suzi's Hungary Again, Can't Find My Czechbook, A Woman's Prague-ative and Polka.com. I'm really looking forward to wearing some pastels! 

fredag 18 januari 2013

Color Club Cloud Nine

Wohoo, jag är med på holofredag för andra veckan i rad! I söndags visade sig solen igen och jag hann med att swatcha ett hololack. Jag var hemma hos min pojkvän och hade packat med mig Color Club Cloud Nine ifall solen skulle visa sig. Och så gjorde den det - hurra!

Cloud Nine släpptes med den holografiska kollektionen Halo Hues i höstas.  Det är en mycket ljust lila scattered holo med stark holografisk effekt. I skugga ser man inte mycket av det holografiska. men i solljus exploderar det av regnbågar.

 Formulan är åt det tjockare hållet och jag tyckte också att den var lite seg, men ändå lätt att lacka med. Man behöver inget aqua fix base coat eller liknande för att få ett fint och jämnt resultat. Två lager täcker helt.

Den lila färgen är inte särskilt spännande, men den starka holografiska effekten gör det ändå till ett roligt lack och väl värt att skaffa om man gillar holosar.

Mitt betyg: 4/5

Color Club Cloud Nine from the Halo Hues collection is a light lilac, scattered holo that forms magnificent rainbows when exposed to sunlight. I found the formula to be a tad bit thick and stringy, but application was still easy and pleasant. Two coats in the pictures.

torsdag 17 januari 2013

Depend #348

Mina naglar skivar sig som aldrig förr. Jag slarvar med att vårda de små stackarna just nu nämligen och har gjort det under hela hösten. De får olja max två gånger i veckan. Jag har i alla fall börjat använda Trinds Nail Balsam igen, vi får väl se om det ska göra dem gladare.

Varför babblar jag om detta? Därför att jag nu ämnar bjuda er på bilder av Depend #348, ett varmt korallorange krämlack från vårkollektionen. Och min långfingernagel förstör bilderna. Skämmes, långfingernagel! Och skämmes, Anne, för att du låtit dina naglar förfalla på det här sättet!

Nåja. Varsågoda.




Formulan är något tjock, men lätt att lacka med. Jag körde på tre lager, i ett desperat försök att få långfingernageln att se anständig ut. Ett fruktlöst företag. Två lager hade egentligen räckt.

En härlig, mjuk vårfärg, men jag är inte helt övertygad om att jag klär i den. Eller ibland tycker jag att den är fin på mig, i nästa ögonblick känns färgen för varm för min hudton.

Mitt betyg: 3/5

My nails are in a really poor state right now. Just look att my middle finger nail! It's splitted and sad. I have to use my oil more often and I've also added Trind Nail Balsam to my routine again. 
Anyway, this is Depend #348, a soft coral orange creme. A really nice spring color, but I'm not sure it suits my skin tone. 
The formula was a little thick, but easy to work with. I used three coats, but two is enough.

onsdag 16 januari 2013

Glitter Gal Twisted Jealousy

Karin på Vacker & Underbar har tagit initiativet till en ny temadag, grön onsdag, så i dag är vi några nagelbloggare som visar grönt. Jag bidrar med Glitter Gal Twisted Jealousy, ett duokromt lack som skiftar mellan vårgrönt och en blek, gråbrun nyans.

Tyvärr föll det mig inte i smaken alls. Färgen känns mer än lovligt blek och det är galet skirt.





Första lagret gav knappt någon färg överhuvudtaget. Totalt lackade jag fem lager, men det är fortfarande inte opakt. Förutom skirheten var det inget fel på det, formulan är något tjock, men lätt att lacka med.

Mitt betyg: 2/5

Glitter Gal Twisted Jealousy is a duochrome shifting between spring green and a pale, dusky greige color. I don't know, this just doesn't do it for me. The color is too pale and looks washed out. 
The formula was nice, but it's really sheer. This is five coats and it's still not opaque.

tisdag 15 januari 2013

OPI DS Indulgence

Jag har hittat ett nytt favoritlack i den röda skalan. Jag är dessutom ganska säker på att jag inte har något som liknar det sen tidigare heller. OPI DS Indulgence är mellanrött med massor, massor av guldskimmer. Man ser tydligt att skimret är guldfärgat, det drunknar inte i den röda basen så som det ofta gör. Galet vackert! Det tar sig lätt in på min topp 10-lista över röda favoriter i alla fall.



 Det första lagret blev faktiskt lite rosa i tonen, men det andra lagret ger lacket dess rätta färg. Formulan är ren perfektion, den glider på smör.

I Sverige kostar DS-lacken 250 kronor, men de går såklart att fynda till betydligt lägre priser från USA. Jag klickade hem det för $8,50 på eBay.

Mitt betyg: 5/5

I fell i love with OPI DS Indulgence the first time I saw it and now I finally got it, tried it - and yes, I still love it! This one of my the most gorgeous reds I've ever tried. It's a medium red with heavy gold shimmer. 
Perfect formula that covers in two coats.

måndag 14 januari 2013

L'Oréal Color Riche Paris Avenues

I dag är det Mrs Datas blå måndag och jag kom för en gångs skull ihåg att lacka med ett blått lack så att jag kan vara med. Det här är L'Oréal Color Riche Paris Avenues från höstkollektionen Versailles. Ett smutsigt duvblått krämlack. En lugn, harmonisk färg, men kanske inte så spektakulär. Jag dånar inte, om man säger så. Ett mellanlack helt enkelt.

 
 
Formulan var som en dröm faktiskt. Lagom tjock, krämig och lättkontrollerad. Sen är det ju inte alla som gillar den breda penseln, men jag har inga problem med den. Det här är två lager.

Mitt betyg: 3/5

L'Oréal Color Riche Paris Avenues is a dirty, pigeon blue creme. A nice, quiet color, but it doesn't make my heart beat any faster. Nice, but not spectacular. 
The formula is great and it covers in two coats.

söndag 13 januari 2013

OPI The Impossible

Vi betar av ännu ett lack från OPI:s Mariah Carey-kollektion, tycker jag. Det här är The Impossible, ett rosa lack med liquid sand-finish. En rosa bas med pyttigt prismatiskt glitter, lite större rosa hexagoner och stora silverstjärnor. Stjärnorna är ganska svåra att få fatt i, jag lyckades bara få en stjärna på två av mina naglar.

Lacket lämnar en knottrig och matt yta, precis som det är tänkt att liquid sands-lacken ska göra. Formulan var lagom tjock och lätt att lacka med. Jag körde på tre lager, men egentligen räcker det med två. 

Jag gillar ju den här finishen, den känns ny och lite rolig. Lite tråkigt att stjärnorna är så svårfångade bara, jag har ju inte riktigt tålamodet att hålla på och fiska efter dem utan stoppar bara ned penseln i flaskan och hoppas på det bästa. En taktik som inte riktigt funkar om man vill ha stjärnorna på nageln. 

Mitt betyg: 4/5

OPI The Impossible from the Mariah Carey collection is another polish with their new liquid sand finish. This one has a pink base with small, prismatic glitter, larger pink hex glitter and some large silver stars. The stars are pretty hard to get onto your nails though. Only two out of ten nails got a star when I did this mani. But then I didn't have the patience to actually try to fish around for them, I just dipped the brush in the bottle and painted my nails, like I usually do. 
The formula was really nice and it covers in two coats, though I did three this time.