torsdag 29 november 2012

Essie Stylenomics

Essie Stylenomics från årets höstkollektion ska visst vara mörkgrön, men för mig är det i princip omöjligt att urskilja en grön ton. Det är så mörkt att det nästan ser svart ut och jag vet inte om jag tycker att jag ser en mörkt grön ton eller en mörkt grå ton. Nej, det här är tyvärr inte alls vad jag hade hoppats på.



 Formulan var något rinnig, men det täcker med två lager.

Vad tycker ni om detta? Hade ni inte trott att det skulle vara tydligare grönt?

Mitt betyg: 2/5

Essie Stylenomics from this year's fall collection is supposed to be dark green. But I'm finding it really difficult to see the green in it, it's so dark it looks black. I would have liked it a lot more if the green had been more apparent, now I'm feeling a bit disappointed.
The formula was a little runny and it covers in two coats.

onsdag 28 november 2012

OPI Skyfall - sammanfattning

Dags för en sammanfattning av OPI:s Skyfall-kollektion. Som vanligt rankar jag dem först i favoritordning och så några sammanfattande ord efter bilderna.




  







10. Skyfall.



12. Moonraker

Skyfall-kollektionen var ju rätt hajpad på förhand och även jag hade höga förväntningar och kände mig allmänt tossig när jag fick hem kollektionen. Nu när jag testat mig igenom samtliga lack kan jag bara konstatera att de höga förväntningarna inte infriades. Men så är det ju nästan alltid när en kollektion blir såhär omtalad och efterlängtad. Det är som upplagt för att man ska bli besviken.

Men visst bjuder kollektionen på en del riktiga guldkorn. Live and Let Die är den solklara vinnaren för mig. Så unikt och vackert med sin gråa bas och sitt gröna skimmer. Jag hade önskat att fler av lacken kändes lika unika och oväntade. 

Goldeneye är en annan favorit. Utan tvekan det vackraste guldlacket i min samling och jag kommer förmodligen att köpa på mig en till flaska eftersom jag är en flitig användare av guld på naglarna när det vankas fest. 

De röda lacken, The Spy Who Loved Me och Die Another Day, är båda vackra, men de saknar ändå det där som gör att man måste ha dem, tycker jag. Samma sak med rosa You Only Live Twice. Fint, men så gjort.

Vad tycker ni om Skyfall? Har ni köpt några av lacken? Vilken är er favorit?

tisdag 27 november 2012

Ciaté Spending Spree

Jag kan ju sällan motstå duokroma lack, inte ens om jag inte tror att jag kommer att uppskatta färgkombon. Jag älskar och fascineras av duokroma lack helt enkelt. Ciaté Spending Spree påminner mig en del om China Glaze Swanky Silk. Rosalila och guldiga skiftningar. Fin duokrom effekt, men själva färgkombon är inte riktigt min kopp te.






Formulan är bra, men det är skirt som attan. Efter fyra lager har jag fortfarande lite VNL, men det fick vara så då jag inte iddes lacka ett femte. Min gräns för hur många lager jag orkar lacka går oftast vid fyra har jag märkt. Tror jag har fått sämre tålamod med skira lack faktiskt, nu vill jag helst att de täcker med 2-3 lager, annars blir jag lite yngre. För några år sen gjorde det mig inte så mycket om det var skirt, bara det var fint nog.

Mitt betyg: 3/5

Ciaté Spending Spree reminds me a little of China Glaze Swanky Silk. Pink and gold duochrome. This one is just as sheer as Swanky Silk too. After four coats I still have some VNL. The duochrome effect is pretty and strong, but the colors aren't my favorites. I'm still glad I have though, since I'm so into duochromes.


måndag 26 november 2012

Isadora Ancient Ruby

Jag är lite besviken på Isadora Ancient Ruby. Det såg dramatiskt djuprött ut i flaskan, men väl på nageln blir det mörklila. En fin färg, men jag tycker alltid att det är knepigt när färgen på nageln skiljer sig för mycket från den man ser i flaskan. Det är dessutom lite för mörkt för min smak, det ser nästan svart ut.



 Formulan ger mig ingen anledning att klaga dock och det täcker fint med två lager.

Mitt betyg: 3/5

Isadora Ancient Ruby looks like a dramatic deep red shimmer in the bottle, but once on your nails it's actually a really dark, bordering on black, purple. Not what I expected or felt like wearing, so I'm a bit disappointed. 
The formula was nice though and it covers in two coats.

söndag 25 november 2012

Orly Torrid

Denna söndag har jag ett vackert rött lack åt er som jag redan hunnit bära två gånger. Orly Torrid från julkollektionen Naughty and Nice. Julrött med vackert skimmer. En riktig godbit, särskilt i solljus (vilket man ju i och för sig inte är direkt bortskämd med den här årstiden) och i lampljus.


 Formulan är lite rinnig, men inte så pass att det är avskräckande på något sätt. Den ojämna kanten på långfingernageln är inte resultatet av formulan utan på att jag lackade naglarna med håret hängade framför ögonen och därför inte såg vad jag höll på med. Irriterande. Två lager täcker helt.

Mitt betyg: 4/5

Jag gjorde en snabb (och ganska ful) jämförelse mellan Torrid och Smolder från Fired Up. Varför vet jag inte, de är ju ett dugg lika. Men jaja. Här är den i alla fall.

Nej, verkligen inte ett dugg lika.

Orly Torrid from the Naughty and Nice collection is a pretty christmas red with gorgeous shimmer that looks incredible in the sun (which we rarely see here in the Sweden this time of year). The formula was slightly runny, but if you like the color I would'nt let the formula stop me. It's not that bad and it covers nicely in two coats.
For some reason I decided to make a comparison between Torrid and Smolder. Don't ask me why, They're clearly not similar at all.

torsdag 22 november 2012

L'Oréal Color Riche Soft Chinchilla

Här har vi ännu ett lack från L'Oréal Color Riches höstkollektion Versaille. Det varmgrå Soft Chinchilla. För mig är det viktigt att vara på rätt humör när jag bär liknande nyanser, då älskar jag dem. Oftast vill jag ju ha någonting mer spännande och då kan en sån här färg lätt kännas tråkig. Men när jag är på humör för något dämpat och sofistikerat så känns det helt rätt. Det gjorde det den här gången. 

 
 Formulan var ganska tjock och jag fick se till att jämna till några små vallar som ville bildas då det inte riktigt jämnade ut sig på egen hand. Två lager behövdes för en jämn och fin täckning,

Mitt betyg: 3/5

L'Oréal Color Riche Soft Chinchilla is a warm grey creme. A nice shade when I'm in the mood for something subtle and sophisticated. The formula is pretty thick and it doesn't want to self level so I had to even out a few bumps here and there. This is two coats.

onsdag 21 november 2012

OPI The Living Daylights

OPI The Living Daylights är ett effektlack som består av stora hexglitter i guld, silver, koppar och turkost i en ofärgad bas. En tjusig och ganska sofistikerad färgkombination tycker jag. Det här är inte ett skrikigt glitterlack utan känns faktiskt ganska dämpat. Här är två lager ovanpå ett svart krämlack.


 Avslutningsvis blev det ett lager Seche Vite. Formulan på lacket är ganska tjock, men det var ändå lätt att använda och att fördela glittren hyfsat jämnt.

Mitt betyg: 4/5

Vad tycker ni om The Living Daylights? Har ni köpt det eller är ni sugna?

OPI The Living Daylights from the Skyfall collection has large silver, gold, copper and turquoise hex glitter in a clear base. The colors goes nicely together and it looks quite sophisticated. Here I've layered two coats over a black creme and then finished with one coat of Seche Vite. The formula was pretty thick, but I didn't run into any application issues. It's fairly easy to distibute the glitters evenly onto the nails.

tisdag 20 november 2012

Jessica Pumpkin Delight

Jessica Pumpkin Delight är en riktig skönhet! Det släpptes med höstkollektionen Spicy Dream och är en glittrig liten sak som består av roströda, vinröda, bronsiga och guldiga foilpartiklar. En höstig och mysig färg.





Formulan var perfekt. Lagom tjock och extremt lätt att lacka med. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 5/5

Jessica Pumpkin Delight from the Spicy Dream collection is a multicolored foil, I can see brick red, wine red, gold and bronze in there. The finish is very sparkly and it's just such a beautiful polish. 
The formula was perfect in every way and it covered in three coats.

måndag 19 november 2012

Kiko #300

Mitt bidrag till Mrs Datas blå måndag är Kiko #300, ett havsblått lack med skimmer i turkost. Jag ser också en del större skimmerpartiklar. Väldigt vackert, om än inte unikt.

 
 Formulan är tunn och lätt att kontrollera, här finns inte minsta tillstymmelse till rinnighet. Det är skirt, jag har fyra lager på bilderna. Jag tyckte dock att det var fint även efter tre lager, men då var VNL:en lite tydligare.

Mitt betyg: 3/5

Kiko #300 is a greenish blue, or perhaps teal, with turquoise shimmer and some larger shimmer particles as well. Thin, smooth formula. It's sheer though, I'm wearing four coats in the pictures.

söndag 18 november 2012

Sorg i hela hjärtat

Jag plockade precis fram Jade Fascinio Violeta och tänkte det skulle få bli min måndagsmanikyr. Men när jag skruvar upp locket går flaskan plötsligt sönder i två delar. Jag tog inte ens i. Den hade ju läckt i transporten, men jag märkte inte av någon skada på flaskan då. Förmodligen rör det sig om ett fabrikationsfel eller något.

Trist, men vet inte om jag orkar försöka reklamera den hos Llarowe. Förmodligen beställer jag bara en ny nästa gång jag är i färd med att klicka hem något kul.

Vad skulle ni ha gjort?

Estée Lauder Black Iris

I dag har jag en mindre rolig manikyr åt er. Estée Lauder Black Iris släpptes med årets höstkollektion och är en mörkt, mörkt vinröd jelly. Så mörkt ut att det ser svart ut om man inte ser efter noga.


 
 Tyvärr var formulan inget vidare. Den är liksom seg och svår att få jämn. För att det skulle täcka helt behövde jag tre lager. Ni ser ju hur det ser ut på bilderna, det blev inte ett bra resultat.

Jag vet inte exakt vad Estée Lauder tar för sina lack, men jag är rätt säker på att de kostar mer än t.ex OPI och med tanke på det hade jag förväntat mig ett bättre lack.

Mitt betyg: 2/5

Estée Lauder Black Iris was released with the fall collection Violet Underground. It's an almost black burgundy jelly. So dark it's often hard to tell it's not black. I'm not too happy with this one. The formula was pretty crappy. Sort of glue-like and hard to get even. I used three coats.

lördag 17 november 2012

Isadora Silk Road

Isadora Silk Road från Jewels of the Orient-kollektionen har ni förmodligen sett till leda redan, men jag visar mina bilder i alla fall. Det är som ni säkert vet mycket likt Zoya FeiFei och OPI On Her Majestys Secret Service. Isadoras variant upplever jag som lite blåare och jag tror faktiskt det är min favorit av dessa tre. 




Kanonbra formula som är lagom tjock och lätt att kontrollera. Jag behövde tre lager för att det skulle täcka helt.

Mitt betyg: 5/5

Är det inte tjusigt?

Isadora Silk Road from the Jewels of the Orient collection is a near dupe to Zoya FeiFei and OPI On Her Majesty's Secret Service. I think this is my favorite one though, it's so pretty! The others are pretty as well of course, but this one has some extra "oumph" to it! 
Great formula that covers in three coats.

fredag 16 november 2012

Orly Rockets Red Glare

Jag blev ju inte så förtjust i Orly Unlawful eftersom jag inte kom överens med dess formula. Jag bestämde mig snabbt för att pimpa det med Orly Rockets Red Glare, ett rött glitterlack som släpptes med glitterkollektionen Flash Glam FX.

Det består av smått rött glitter och stora, röda hexagoner i en ofärgad bas. Det blev faktiskt jättefint! Mycket finare än vad bilderna visar, så snälla döm det inte för hårt. Bilderna blev inte bra, det visar inte alls hur fint det är.


 
Det här är två lättlackade lager ovanpå Unlawful. Formulan var inte alls så tjock som vissa glitterlack kan vara och det var hyfsat lätt att fördela glittren jämnt över nageln.

Mitt betyg: 4/5

This is two coats of Orly Rockets Red Glare over Unlawful. Rockets Red Glare was released with the Flash Glam FX collection and is made out of small red glitter and larger, red hex glitter in a clear base. The formula wasn't as thick as many glitters tend to be, but rather thin. The glitters spread evenly onto the nails without any greater effort.

onsdag 14 november 2012

Zoya Logan

Har en superstressig vecka på jobbet så bloggen och läsandet av andras bloggar blir tyvärr lidande. Men jag slänger ut ett snabbt inlägg med vackra Zoya Logan i alla fall. Från årets julkollektion, Ornate. Ett vackert buteljgrönt lack med massor av gröna och guldfärgade sparkles.

 
 Jag upplevde formulan som yttepytte rinnig, men annars bra. Det täcker helt med två lager.


Mitt betyg: 4/5

Here we have the gorgeous Zoya Logan from the Ornate collection. A deep green with lots of green and gold sparkles. The formula was slightly runny, but otherwise fine. Two coats is enough.

måndag 12 november 2012

Orly Angel Eyes

Yay, jag är med på Mrs Datas blå måndag! Orly Angel Eyes från julkollektionen Naughty or Nice är ett ljuvligt glitterlack som består av smått blått glitter och lite större iridescerande hexagoner. Mycket finare än vad jag hade förväntat mig att det skulle vara när jag såg kollektionens promobilder.


 Här bär jag det på egen hand och då behövde jag fyra lager för att det skulle täcka helt. Ganska skirt också, så det kan var en god idé att lägga det ovanpå något annat. Jag gillade det dock såhär. Glitterkornen är platta så man slipper den knottriga ytan och behöver inte mängder med topplack. Ett lager Seche Vite räckte gott.

Formulan var bra och lättlackad. Lite åt det tjockare hållet, men inte så tjock att den blev knepig att lacka med. 

Mitt betyg: 4/5

Orly Angel Eyes from the holiday collection Naughty and Nice is a pretty blue glitter that contains small blue glitter and larger, iridescant hex glitter. I used four coats to make it opaque. The glitters doesn't give you that typical bumpy surface, the surface is actually really smooth. One coat of Seche Vite is enough to make it sparkle like crazy!