lördag 31 mars 2012

OPI Just Spotted the Lizard

I dag har jag varit på helmysig nagelbloggsfika hos Sminkan. Det var jag, Sminkan (såklart, hade ju varit konstigt om hon INTE var där när det var hemma hos henne vi var!), Annie's Colors och My Nail Polish Online som drack kaffe och pratade nagellack, katter och en massa annat.

När man ska träffa sådana här nagelcelebriteter så väljer man såklart nagellack med omsorg. Mitt val föll på OPI Just Spotted the Lizard från den kommande Spiderman-kollektionen. Det ska vara en dupe till Chanel Peridot, men eftersom jag inte äger Peridot så kan jag inte göra en jämförelse.

Det är i alla fall duokromatiskt som skiftar mellan guld, grönt och blått.

Jag hade enormt höga förväntningar på detta. Och det vet vi ju alla, att förväntningar är ett jäkla helvete.

Mitt första intryck var nämligen att det här ju inte är sååå jäkla snyggt. Varför skulle man vilja betala 250 pix för Peridot om det är så här det ser ut? Men sen sansade jag mig lite. Det ÄR ett vackert lack. Men just den här färgkombon i ett duokromatiskt lack är kanske inte min favorit. Men jo, det är fint. Och hade jag inte fått det så hade jag såklart köpt det (eller en annan Peridot-dupe). Det är ett fint komplement till samlingen.

Formulan var mycket bra, lagom tjock och lätt att kontrollera på nageln. Det täcker med två lager så det är inget fel på opaciteten. Finishen är sån att det gärna blir penseldragsmärken, men det kan jag leva med.

Mitt betyg: 4/5 (Ja, det fick en fyra till slut.)

The Amazing Spiderman kollektionen släpps i svenska butiker i maj.

OPI Just Spotted the Lizard from the upcoming The Amazing Spiderman collection is said to be a dupe to Chanel Peridot. However, I don't own Peridot so I can't say whether it really is.

I was really excited to try Just Spotted the Lizard and my expectations were high. At first I felt a little disappointed. What's the fuss all about? But then I calmed myself down a bit. And yes, it IS a beautiful polish! I just don't think the combo of colors is my favourite. There are so many more interesting duochromes out there. It's not that special. But yes, it is pretty. Definitely worth getting if you don't already own Peridot or any of the other dupes that has been released.

The formula was great and it covers in two coats.

fredag 30 mars 2012

Nytt från Models Own och BB Couture

Jag är trött som en tvättbjörn, ska strax lägga mig i soffan och där lär jag bli liggande hela kvällen. På vägen hem hämtade jag ut två små paket med nagellack. Ett med de nya Beetlejuice-lacken från Models Own och ett paket från Nailmail med tre lack från BB Couture.

Nu blir det flaskbilder!

Copper Pot. Ser ju heeeelt fantastisk ut i flaskan!

Indian Ocean. Också jättevacker i flaskan, men ser extrem skir ut.

Tropical Sun. Minst spektakulärt av dessa tre, i flaskan åtminstone.

Pinky Brown. Släpptes med första omgången Beetlejuice, men var slut när jag beställde då.

Ja, och sen blev det alltså tre lack från BB Couture när det var månadens märke hos Nailmail förra månaden. Det blev tre lack från kollektionen Sinfully Polished som släpptes hösten 2011.

Jealousy.

Enraged. Ser lite duokromatisk ut i flaskan.

Desire.

Veckan som gått har varit hektisk och jag ligger efter med bloggläsandet. Det får bli en av mina soffaktiviteter den här kvällen. Skönt!

Hoppas att ni alla får en skön kväll!

Finally it's friday! It's been a really busy week so I'm looking forward to relaxing a bit. On my way home I picked up two parcels with polishes. One contained the three new Beetlejuice shades from Models Own, the other three polishes from BB Couture's fall collection Sinfully Polished. I'm so excited over these!

Essie Orange, It's Obvious

I dag är det fredag, men jag har inget holografiskt att visa er. I stället får ni se Essie Orange, It's Obvious, ett orange krämlack som drar mot tomatrött. Jag älskar såklart färgen, orange är min favoritfärg i vår.


Formulan är trevlig, men jag behövde faktiskt tre lager för att få ett täckande och jämnt resultat. Jag tror dock att det kan ha berott på min teknik, hade jag varit mer noggrann hade jag nog klarat mig med två lager.

Mitt betyg: 4/5

Essie Orange, It's Obvious from the spring collection Tour de Finance is an orange creme that leans a little towards being tomato red. Very nice, I'm loving orange cremes this spring.
Nice formula, but I did need three coats for an even and opaque result, though I believe that was my fault. Had I been more careful while applying it I think I could have gotten by with just two coats.

onsdag 28 mars 2012

BB Couture Zuma Wave Rider

Jag har burit BB Couture Zuma Wave Rider förut, men utan att fota det. Nu tänkte jag att det var dags att ändra på det och så var jag sugen på något fint blått. Zuma Wave Rider släpptes med sommarkollektionen California Beaches, men jag osäker på vilket år. Kan det ha varit 2009? Eller ännu tidigare?

Det är i alla fall en väldigt tjusig ljusblå som drar en del mot periwinkle.

Formulan är tunn och rinnig och vill gärna rinna ner i nagelbanden. Två lager täcker helt.

Mitt betyg: 3/5

BB Couture Zuma Wave Rider is a very pretty light blue, leaning towards periwinkle. I love the color, but not the formula. It's thin and runny and kept flooding my cuticles. Two coats gives you full opacity.

tisdag 27 mars 2012

OPI The Amazing Spiderman - flaskbilder

För några dagar sen fick jag hem årets Brights-kollektion från OPI. The Amazing Spiderman collection. Den släpps i maj, i anslutning till den nya Spiderman-filmen.

Jag har haft fullt upp de senaste dagarna och har inte hunnit testa något av lacken, men här är lite flaskbilder i alla fall.

Your Web Or Mine? Rosa med vad ser ut som frostfinish.

Call Me Gwen-ever. Mjukt korallfärgat krämlack.

Just Spotted the Lizard. OPI:s take på Chanels hajpade Peridot från i höstas.


Number One Nemesis. Grafitgrått med guldskimmer. Möjlig dupe till Chanel Graphite.

Into the Night. Extremvackert blått skimmerlack.

My Boyfriend Scales Walls. Vitt krämlack med en droppe grått i.

Green Shatter. Grönt, skimrigt krackeleringslack.

För mig känns den här kollektionen klockren. Jag gillar att det inte känns som en klassisk sommarkollektion. Jag äger varken Peridot eller Graphite (eller några andra dupes till de lacken) så jag tycker det ska bli superkul att få testa Just Spotted the Lizard och Number One Nemesis.

Call Me Gwen-ever ser ut som en härlig sommarfärg och My Boyfriend Scales Walls ser också fint ut (håller tummarna för att appliceringen är bra bara!). Into the Night är otroligt vacker i flaskan och jag tror faktiskt inte att jag har någon liknande blå sen tidigare.

Det enda lacket som inte ropar mitt namn är Your Web or Mine?, men det kanske överraskar.

Green Shatter
lockar väl i och för sig inte heller, är ju som alla andra rätt trött på krackeleringslack vid det här laget. Men intressant nog så går shatter-lacken fortfarande otroligt bra i USA och det är därför man fortsätter att ta fram nya. Medan OPI i Sverige bara tar in en mindre mängd av shatter-lacken så säljs de i separata ställ i USA eftersom efterfrågan är så stor.

Vad tycker ni om The Amazing Spiderman? Några lack som lockar?

L'Oréal Color Riche Le Vernis Rebel Blue

L'Oréal Color Riche Le Vernis Rebel Blue har en härlig mellanblå färg och ett diskret skimmer i en något ljusare blå ton. Skimret är för det mesta ganska osynligt, men i t.ex solljus syns det.

Formulan var något rinnig, men det gick bra att lacka med i alla fall. Jag behövde två lager för att det skulle täcka helt.

Ett helt okej lack, men inte mer. Ett mellanlack, alltså.

Mitt betyg: 3/5

L'Oréal Color Riche Le Vernis Rebel Blue is a medium blue with subtle shimmer in a lighter blue shade. Most of the times you can't see the shimmer, but it's visible in sun light.
The formula was slightly runny and it covers nicely in two coats.

söndag 25 mars 2012

China Glaze Electrify

Okej, jag har nu läst "Hungerspelen" (första boken) - och herrejesus vad bra den var! Jag hade stora svårigheter att släppa den när jag väl börjat läsa. Nu känner jag mig faktiskt sugen på att köpa fler lack från China Glazes kollektion The Hunger Games Capitol Colors, kanske måste jag ha allihopa?

I dag har jag burit Electrify, ett glitterlack med små guldhexagoner och större röda hexagoner i en ofärgad bas. Jag skulle kanske inte beskriva det som vackert, det guldiga glittret är egentligen lite för gult för min smak. Men det är lite galet och det gillar ju jag.

Det var ganska tjockt i formulan på grund av allt glittret. Jag upplevde det som halvsvårt att fördela glittret jämnt över nageln, men med tre lager så täcker det i alla fall helt.

Mitt betyg: 4/5

China Glaze Electrify from The Hunger Games Capitol Colors collection is made out of small gold and larger red hex glitter in a clear base. The gold glitter is a little too yellow for me, but I still like it because it looks a little crazy.
The formula was thick and I thought it was a little hard to apply the glitter evenly onto the nails. I'm wearing three coats in the pictures.

lördag 24 mars 2012

A-England Saint George

Nu är jag hemma igen efter tre underbara dagar i Wien! Vilken härlig stad! Vi har haft skönt väder med 19 grader varmt och strålande sol. Har testat mig igenom en mängd olika tårtor, men inte köpt ett endaste nagellack. Hittade ingenting som lockade helt enkelt.

På naglarna har jag burit A-England Saint George från kollektionen The Legends. Ett tealfärgat lack med scattered holo. Den holografiska effekten är ganska mesig, men det är ändå otroligt vackert och väl värt att köpa.

Fantastisk formula som täcker med två lager! Hade den holografiska effekten varit lite mer imponerande hade det varit en klockren fullpoängare.

Mitt betyg: 4/5

I just came back from a three day trip to Vienna, Austria, and this is what I've been wearing on my nails. A-England Saint George. A gorgeous teal with scattered holo. Great formula that covers in two coats. My only complaint is that the holographic effect is pretty weak, but it's still super pretty.

fredag 23 mars 2012

Sally Hansen Nail Prisms Golden Cinnabar

Jag köpte Sally Hansen Nail Prisms Golden Cinnabar på eBay för ganska länge sen, men sen har den blivit stående. Jag tyckte den såg lite blek ut i flaskan och trodde inte att jag skulle gilla den på. Men ack så fel jag hade! Visst, den är kanske liiite blek, men ändå så väldigt vacker!

Duokromatisk som skiftar mellan rosalila och kolaguldigt (är det en färg ens?). Ljuvligt sött!

Bra formula och det täcker med tre lager. Golden Cinnabar är fortfarande ganska vanligt förekommande på eBay och kostar inte heller mycket. Enligt mig är den absolut värd att klicka hem om man är förtjust i duokromatiska lack.

Mitt betyg: 4/5

Sally Hansen Nail Prisms Golden Cinnabar has been standing among my untrieds for far too long. I thought it looked a little pale in the bottle and I didn't really expect to like it. But I do! It's so pretty and sweet looking! Duochromatic, shifting between a purplish pink and a sort of "toffee-ish" gold.
The formula was really nice and I'm wearing three coats in the pictures.

torsdag 22 mars 2012

Essie Navigate Her

Essie Navigate Her släpptes med vårkollektionen Tour de Finance och är ett otroligt vackert krämlack i en mjukt avokadogrön nyans. Vissa liknande nyanser kan få ens händer att se ut som hummerhänder, men jag tycker den här nyansen funkar bra på mig.

Fantastiskt bra formula som täcker fint med två lager. Essie har verkligen lyckats med formulan på den här kollektionen, jag har nu hunnit testa fyra av lacken och samtliga har varit ett nöje att lacka med.

Mitt betyg: 4/5

Essie Navigate Her was released with the spring collection Tour de Finance. It's a very soft and pretty avocado green. Sometimes greens like this one give you lobster hands, but I think this one works well to my skin tone.
Great formula that requires two coats for opacity.