måndag 30 augusti 2010

China Glaze First Class Ticket

I dag har jag lackat om till ett av Vintage Vixen-lacken, First Class Ticket. Det är ett blåtonat lila lack med blått skimmer.

Formulan på First Class Ticket är bara bra. Det verkar som att China Glaze verkligen har lyckats med formulan på Vintage Vixen, det brukar kunna variera ganska mycket mellan olika kollektioner. Jag lackade tre lager, men de flesta klarar sig nog med två. Jag upptäckte en ojämn fläck på ena nageln efter två lager och då fick samtliga naglar ett tredje lager.

First Class Ticket är ett vackert lila lack, men det är inte särskilt unik och det känns inte som ett måste.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det där är ett så kallat mellanlack."

English: First Class Ticket is a nice purple with blue shimmer. It's pretty, but perhaps not that unique. China Glaze seem to have their formula down with Vintage Vixen. This was easy to apply, neither too thick nor too thin. I used three coats, but you can probably get away with just two.

söndag 29 augusti 2010

Orly Lunar Eclipse

Jag blev så kär i Space Cadet att jag bar det i två dagar, vilket är länge för att vara mig. Men i dag har jag lackat om till Lunar Eclipse. Lunar Eclipse är blått med lila duokrom. Den duokroma effekten är dock inte alls lika tydlig som hos Space Cadet. Det ser mest blått ut och man får vrida och vända på händerna en del för att hitta det lila. Men det finns där!

Även om det för det mesta bara ser blått ut så är det en otroligt vacker blå färg och finish. Det skimrar otroligt fint och ytan blir alldeles slät.

Formulan var utmärkt och jag lackade tre lager.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar: "Det är jättefint. Det där är nog det gladaste lack jag kommer att få se under hösten."

English: I loved Space Cadet so much that I wore it for two whole days, which is a long time for me. But today I changed my polish to Lunar Eclipse. In the bottle it's blue with purple duochrome, but the purple doesn't really translate to the nail. You can see it in certain angles, but it's not an obvious effect. It is still a really pretty polish however. The formula was excellent and I used three coats.

fredag 27 augusti 2010

Orly Space Cadet

Jag säger då en sak. Det är tur att inte alla kollektioner som släpps är lika läckra som Cosmix FX, då hade jag antagligen varit barskrapad och skuldsatt upp över öronen.

Space Cadet är det av lacken i Cosmix FX som har tydligast duokrom effekt. Det skiftar färg mellan lila, grönt och guld. Vansinnigt vackert!


Formulan var lätt att lacka med, varken för tunn eller för tjock. Det är dock något skirt och kräver tre lager. Men det är utan någon som helst tvekan värt det.

Space Cadet är ett sådant lack som jag definitivt vill ha en back up av.

Betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Det där är en showstopper."

English: This is such a crazy awesome polish. There aren't words to describe it's beauty. It's a shimmery purple, green and gold duochrome. God, I wish there were more polishes like this one out there. Or maybe not, cause I would without a doubt be broke if there was. Anyway, the formula was great. It's a little sheer so you need three coats to make it completely opaque.

Årets bästa lackleverans?

I dag kom min senaste beställning från Transdesign. Den här gången tog det en vecka vilket jag tycker är bra. Tyvärr åkte jag på att betala tull, men det var det värt. Herregud, hade någon ringt och väst fram att de hade mitt paket och att jag skulle vara tvungen att betala en tusenlapp för att få det så hade jag inte tvekat en sekund.

För paketet innehöll fem godingar från Orly Cosmix. Plus tre andra skönheter.

Ni kanske tycker att flaskbilder är vansinnigt tråkigt, men jag gillar det så här har ni dem:

Space Cadet.

Galaxy Girl.

Out Of This World.

Lunar Eclipse.

It's Not Rocket Science.

Meet Me Under The Mistletoe.

Rockin' Rocket.

Swing Baby.

Vilket ska jag testa först? Jag är nog allra mest sugen på Space Cadet.

torsdag 26 augusti 2010

China Glaze Bogie

Dags för ännu ett av China Glazes Vintage Vixen-lack! Det mörkt auberginefärgade Bogie för att vara precis.

Bogie har fint, fint skimmer och är lite frostigt i finishen. Jag brukar inte gilla frost-lack, men Bogie älskar jag! Jag har mängder av lila lack, men inget som liknar Bogie.


Formulan var kanon och det täcker bra redan vid ett lager, men jag behövde två lager för att täcka den fria kanten helt.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Jag tycker hösten har kommit för tidigt. Jag saknar neonfärgerna."

För övrigt håller jag på att fila ner naglarna, men jag tar lite i taget. Det är nämligen så att jag avskyr att fila naglarna. Det är så fruktansvärt tråkigt och så får jag lite samma känsla i kroppen som jag får av borren hos tandläkaren. Jag ryser bara jag tänker på det. Och ändå använder jag en skonsam glasfil.

English: I'm not big on frosty finishes normally, but I really like Bogie from Vintage Vixen. It's a rich eggplant shade with very fine shimmer. Gorgeous! The formula was spot on and two coats is enough.

onsdag 25 augusti 2010

BB Couture Napa Valley Red

Den här vampiga skönheten, BB Couture Napa Valley Red, är en gåva från sötaste Sminkan. Napa Valley Red släpptes med Vampy Varnish-kollektionen (framtagen i samarbete med bloggerskan Vampy Varnish) i slutet av 2009.

Och snälla, bortse från de små imperfektioner ni kan se på bilderna, jag har till exempel lite utsmetat nagellack på sidan av pekfingret. Det kändes som att allt gick fel när jag lackade om. Jag spillde ut överlack, jag fick luftbubblor osv, osv.

Visst är det vackert? Glittret ger lacket ett fantastiskt djup och gör det intressant att titta på. Ett härligt höstlack! Formulan var bra och jag lackade tre lager.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar: "I solen är det häftigt, men inomhus är det lite deppigt."

English: Napa Valley Red was released with the Vampy Varnish collection last fall. It's a gorgeous dark red jelly with lots of lighter red glitter. The glitter adds a lot of depth to the polish and makes it interesting to look at. The formula was good and I used three coats.

måndag 23 augusti 2010

Nfu-Oh 068

I dag hämtade jag ut paketet med månadens lack från Nailmail. Den här gången var det det fantastiska koreanska märket Nfu-Oh. Förra gången det vankades Nfu-Oh valde jag bara flake-lack, men den här gången varierade jag mig lite mer.

Jag var självklart tvungen att testa ett av lacken med detsamma och valet föll på det lila foil-lacket 068.

Formulan var lite åt det tjockare hållet, men ändå lätt att lacka med. Dessutom var täckningen alldeles strålande, två lager räcker.

Jag tycker det här är ett vackert lack, jag älskar hur det glittrar i solen. Helst hade jag sett att det var ett par nyanser mörkare, men jag gillar det som det är också.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar: "Nu blev jag sugen på violtabletter. Skitfint!"


Här är lacken jag fick hem: 068, 069, 60, 61, 054.

English: Today I got this months delivery from the excellent swedish company Nailmail. This month the brand was Nfu-Oh and I chose five polishes. Of course I had to try one of them out immediately and I decided on 068, a purple foil. It was a bit on the thick side, but application was fine. Opacity was good, I only needed two coats. I really like this, but I would have liked it even more if it was about two shades darker.

söndag 22 augusti 2010

Nubar Jewel

Nubar Jewel har fått ligga oförtjänt länge i lådan med oprövade lack. Nu när jag lackat med det så känner jag mig lite förälskad. Det är så vackert!

Det är brunt med stora, holografiska glitterpartiklar. Formulan var lite åt det tjockare hållet, men lackningen gick som en dans. Jag behövde tre lager för full täckning.

Jag älskar holografiska lack, men äger ändå inte så många. Jag skulle tro att Jewel åtminstone kvalar in på topp 3 bästa holografiska lacken i samlingen.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Det är kul, men jag tror att man i princip måste ha nageln i ögat för att kunna se det holografiska."

English: Why have Nubar Jewel been sitting among the untrieds for so long? This is a stunning golden brown with large holographic glitter - and it's awesome. The formula was a wee bit thick, but the application was great.

lördag 21 augusti 2010

China Glaze Emerald Sparkle + Isadora Graffiti Nails

I dag var jag sugen på att testa ett av Isadoras krackeleringslack. Jag såg en väldigt tjusig manikyr hos Saintbella häromdagen och visste att jag ville göra något liknande.

Jag valde det smaragdgröna glitterlacket Emerald Sparkle från China Glaze. De flesta av er är nog bekanta med den här skönheten, men här är i alla fall Emerald Sparkle på egen hand:


Sen lackade jag ett lager med Black Tag ovanpå. Det blev inte lika lyckat som Saintbellas vackra variant med ett lila glitterlack som bas, men jag tycker det duger. Bilderna blev tyvärr rätt kassa eftersom jag inte hittade något ställe i lägenheten med bra ljus.

Det hade nog blivit snyggare med det vita krackeleringslacket i stället, nu blev manikyren lite väl mörk.

fredag 20 augusti 2010

China Glaze Midnight Mission

I dag är jag på världens bästa humör. Det är fredag, jag har klippt mig, fått tag i tre Graffiti-lack från Isadora (fick napp i sjätte butiken jag sprang in i) och i kväll kommer min syster och hennes kille på middag så vi ska äta och dricka gott. Och så har jag en riktig snygging på naglarna, China Glaze Midnight Mission.

Det är ett mörkblått foil-lack, men inte så mörkt att det ser svart ut. Formulan var väldigt lätt att lacka med och om man är noggrann kan man säkert komma undan med ett lager, men jag körde på två.

Jag tror nästan att foil är min favorit bland olika finishes. De blir så otroligt tjusiga (älskar det ordet, haha) på nageln.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Den där är bra. Sparkly."

English: Today I'm in a super happy mood. It's friday, I've cut my hair, I finally found three of the Isadora Graffiti Nails polishes and my sister and her BF is coming to dinner tonight. Today I'm wearing China Glaze Midnight Mission, a fabulous dark blue foil. The formula was perfect and I think you could get away with just one coat, but I did two.

onsdag 18 augusti 2010

Color Club Untamed Luxury

Nu har jag swatchat de fem lacken ur Color Clubs höstkollektion Untamed Luxury som jag fick hemskickade häromdagen. Vissa gjorde mig besviken, andra var precis så vackra som jag hade hoppats!



Untamed Luxury. Allvarligt talat. Det här är banne mig ett av de vackraste glitterlack jag någonsin sett. Det består av turkosa och gröna glitterkorn i en turkosgrön bas. Färgen på bilden är inte helt korrekt, det är grönare i verkligheten. Och så vansinnigt glittrigt! Formulan var dessutom perfekt och det räcker med två lager för att det ska täcka helt.
Sambons kommentar: "Oj, vilken showstopper! Sjukt fint!"

Untamed Luxury is seriously one of the most beautiful glitter polishes out there. The color in the picture isn't completely accurate, it's more green in real life. It's turquoise green with turquoise and green glitter. It's super sparkly and truly stunning. The formula is spot on and it's a two-coater.


Ms. Hautie. Blyertsgrått med rosa skimmer och små, multifärgade glitterpartiklar. Tyvärr är det rosa skimret, som syns så tydligt i flaskan, i princip osynligt på nageln. Glittret gör att ytan ser knottrig ut, något jag inte är särskilt förtjust i. Jag trodde jag skulle älska det här lacket, men riktigt så förtjust i det är jag inte. Men jag ogillar det inte, det ser ändå lite coolt ut på något sätt. Formulan var dock lite problematisk med denna. Den var inte så där krämig och härlig som Color Clubs lack brukar vara, utan faktiskt tjock och lite... klibbig. Två lager räcker för full täckning.
Sambons kommentar: "Det är lite småtrist."

Ms. Hautie is a gunmetal grey with pink shimmer and multicolored micro glitter. Unfortunately the pink shimmer, which is very visible in the bottle, is almost invisible on the nail. The micro glitter makes the surface look really lumpy. The formula was problematic with this one. It wasn't the great formula I'm use to getting with Color Club, instead it was thick and sticky. Two coats was enough. I have to say I'm a bit disappointed with Ms. Hautie. It looked awesome in the bottle. but not so awesome on my nails.


De-Luxe-Cious. Gah, det här lacket var helt omöjligt att fånga på bild. Jag har säkert tagit hundra bilder på det, men ingen lyckas med att visa glittret på ett bra sätt. Det är i alla fall finkornigt glitter i grönt, orange och lila i en blågrå bas. Jag har tre lager lack på bilden, men egentligen klarar man sig med två lager. Glittret gör tyvärr att ytan ser knottrig ut, trots att jag har två lager Seche Vite ovanpå. Jag trodde jag skulle pladask för De-Luxe-Cious, men väl på nageln är jag inte så imponerad.
Sambons kommentar: "Fin färg, men ytan skulle varit mer blänkande. Nu ser det lite ut som glitter på papper."

De-Luxe-Cious is unfortunately another disappointment. I think the blue grey base is too thick to let the green, orange and purple glitter shine through. It looks lumpy and bland. This was another two-coater, though I did three coats.


Jewel Of A Girl. Det här lacket ser vinrött ut i vissa vinklar, i andra tycker jag att det drar lite mer åt rödtonad lila. Skimret är ganska diskret, jag hade gärna sett att det var lite mer framträdande. Men det är fortfarande ett väldigt vackert, vampigt lack. Formulan var bra och det räckte med två lager.
Sambons kommentar: "På håll ser det ut som chokladkräm. Nutella. Åh, vad gott!"

Jewel Of A Girl is a nice vampy. It looks wine red most of the times, but sometimes I think it looks a bit like a red toned purple. The shimmer is pretty discrete. The formula was great and two coats is all you need.


Soft As Cashmere. Ett gråbrunt krämlack med ett par droppar grönt i. Jag gillar de här nyanserna väldigt mycket, de känns mjuka och mysiga. Formulan var något rinnig, inte riktigt lika klockren som Color Clubs formula vanligtvis är. Jag har tre lager lack på bilden.
Sambons kommentar: "Det var faktiskt finare än vad jag trodde."

Soft As Cashmere is greige with a few drops of green mixed into it. The formula was a wee bit runny, but it didn't cause any huge problems when applying it. I used three coats. I really like these shades, they're so soft and cosy.

Color Club hittar ni på vissa Ica Maxi, men de säljs också på Claudia Cosmetics egen hemsida. Priset är 89 kr/15 ml. Självklart finns de även hos amerikanska webbshoppar som Transdesign, Head2Toebeauty och 8ty8beauty.

Vad tycker ni om de här lacken ur Untamed Luxury?

tisdag 17 augusti 2010

Sparkling Award


Söta Sminkan och Emelie på P'ssion har gett mig en Sparkling Award! Det man ska göra är att berätta vad man själv gillar mest med sin blogg.

Och det är faktiskt inte helt lätt att svara på. Men jag tror att det jag gillar mest är att jag bara förknippar bloggen med nöje. Jag har ju inga nagellackstokiga vänner (fast jag misstänker att min lillasyster är på god väg ner i träsket, haha!) så för mig är bloggen ett otroligt roligt sätt att kommunicera med andra som tycker det är lika roligt med lack som jag gör. Det är kontakten med er som läser min blogg som är det allra bästa.

Sen är jag såklart väldigt glad över att sambon engagerar sig och tar sig tid att studera mina naglar ingående efter varje omlackning och ge ett litet omdöme. Ibland får han lite prestationsångest, men det har jag sagt till honom att han inte ska ha, jag vill bara att han är ärlig.

Jag vill skicka vidare en Sparkling Award till dessa bloggar:
Claws In Color
Krex
Nailspotting

måndag 16 augusti 2010

Knökfullt paket från Claudia Cosmetics

Jag är fortfarande förkyld, men i dag masade jag mig i alla fall i väg till mitt uthämtningsställe för att hämta ut några paket. Jag var helt slut när jag kom hem - men det var det värt! Jag hade nämligen fått ett mycket trevligt paket från Claudia Cosmetics. Claudia Cosmetics är svensk distributör av egna märket Claudia, men också Color Club och Trind.

Paketet visade sig innehålla fem prover från Color Clubs höstkollektion Untamed Luxury, men också nagellack från Trind och Claudia. Eftersom Color Club är ett av mina (i och för sig många) favoritmärken så blev jag naturligtvis mest upphetsad över dem, men det ska bli kul att testa lacken från Trind och Claudia också eftersom jag aldrig testat något från dem förut.

Nu blir det lite bildspam! Vi börjar med Untamed Luxury-lacken.

Untamed Luxury. Det här är inte så blått som det ser ut på bilden. Det är faktiskt glitter i två olika färger, turkost och grönt. Mest turkost, men det gröna gör det hela lite extra spännande att titta på. Tyvärr syns det inte alls på den här bilden, men jag hoppas det ska synas bättre när jag swatchat det.

This is not as blue as it looks in the pictures. It's actually turquoise glitter and then some green glitter also, which I know you can't really tell by my picture. I hope it will show better when I swatch it.


Jewel Of A Girl. Ett mörkrött skimmerlack. Inte så värst unik kanske, men jag älskar sådana här färger till hösten.

A dark red shimmer. Maybe not very unique, but I love these shades for fall.

De-Luxe-Cious. Ett blågrått lack med multifärgat glitter. Det här känns som en unik kombo, jag har ingenting liknande sen tidigare.
This is a blue with a lot of grey mixed into it. It also has a lot of multi colored glitter which makes it really unique.

Ms. Hautie. Ett mörkgrått lack med massor av rosa skimmer och en del multifärgat skimmer. Väldigt, väldigt fin! Jag hoppas att det rosa skimret kommer att synas bättre när jag swatchat det.

This is a dark grey with lots of pink shimmer and also some multicolored shimmer. I hope the pink shimmer will show better when I've swatched it.

Soft As Cashmere. Det här är något mörkare i verkligheten än vad det ser ut att vara på bilden. Det är en sorts gråbeige färg med ett par droppar grönt i också. Jag gillar det!

Och så lacken från Trind. För att det inte skulle bli alltför mycket bilder så fotade jag dem i grupp.

Från vänster: Vampigt vinröda CC122, mörklila skönheten CC123 och karamelligt rosa CC108.

Trist att de inte fått några fina namn, utan bara nummer. Jag måste också säga att jag inte gillar flaskorna. Eller rättare sagt korkarna. Flaskan känns tung och skön i handen, men den långa, plastiga korken förstör intrycket en del. Nagellacken från Trind kostar 99 kr/9 ml.

Och så Claudia-lacken:

Från vänster: Glamorous Black, Glitter Mix och Smooth Fallow.

Från vänster: Jeans, In Teal och Simply Puce.

Claudia-lacken är riktigt fina och de är dessutom billiga. De kostar 39 kr/11 ml, nu återstår bara att se hur kvaliteten på dessa är. Swatches kommer så snart jag hunnit med!

Untamed Luxury kommer att börja säljas på Claudia.se och på vissa Ica Maxi senare i höst. På Claudia.se hittar du även Trind och Claudia.