fredag 30 april 2010

Diamond Cosmetics Hi Ho Silver

Det har gått några månader sen jag fick hem Diamond Cosmetics från Nailmail, men jag har bara hunnit testa ett av lacken, Fiery Coral. Så det är väl på tiden att jag tar mig ännu ett. Det här är Hi Ho Silver, ett lila-silver-grått lack med svag duokrom effekt och något av en frost-finish.

Formulan var okej, men man kan se en liten antydan till "brushstrokes", men det är inte så farligt att det stör mig. Full täckning får du med tre lager.

En trist sak är att jag cirka tolv timmar efter lackning har "tipwear" på samtliga naglar.

Annars tycker jag att Hi Ho Silver är väldigt fin och elegant, även om det känns mer som ett höstlack än ett vårlack. Jag brukar ha svårt för frost-finish, men i det här fallet tycker jag att det funkar.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det är varken bu eller bä."

onsdag 28 april 2010

China Glaze Re-Fresh Mint

China Glaze Re-Fresh Mint har säkert de flesta av er sett till leda på diverse nagellacksbloggar. Men jag visar det ändå eftersom jag lackade om till det igår kväll.



Jag tycker om nyansen på Re-Fresh Mint, men jag tyckte formulan var lite småknepig. Det krävdes visserligen bara två lager, men det jämnade inte ut sig riktigt på nageln. Med ett lager Seche Vite ovanpå ser det bättre ut, men inte helt perfekt.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det kan aldrig gå fel med mintgrönt. Jag älskar det!"

Den mintgröna trenden tog fart för ganska exakt ett år sedan. Då släppte MAC sitt otroligt hajpade lack Peppermint Patti och jag hade tur att lyckas lägga vantarna på en av de åtråvärda flaskorna. Sedan dess har jag köpt på mig ett litet gäng mintiga lack.

Min mintgröna samling:

Från vänster: Essie Mint Candy Apple, Ciaté Apple & Custard, Eyeko Vintage Polish, MAC Peppermint Patti.

Från vänster: China Glaze Re-Fresh Mint, China Glaze For Audrey, Orly Mint Mojito.

Favoriten bland dessa är helt klart Peppermint Patti. Den ser ut som mintglass på naglarna - mums!

Min samling är dock ingenting emot denna!

Vad tycker ni om den mintgröna trenden? Vilken är er mintgröna favorit?

tisdag 27 april 2010

Misa Bikini with a Martini

Jag har hittat en ny röd favorit! Misa Bikini with a Martini från Look on the Bright Side-kollektionen som kom ut våren 2008. Det är ett rött neonlack. Rött och neon på samma gång - jag går i taket av lycka!




Formulan är ren och skär perfektion. Misa gör mig sällan besviken och så inte heller den här gången. Jag har tre lager lack på bilderna, men man kan ändå se lite VNL. Det stör dock inte mig.

Som alla neonlack torkar det till en matt yta så ett topplack är ett måste om man vill ha glansiga naglar.

Jag blir så glad av den här färgen! Den är extremt vacker och "bright".

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar: "Sådärja. Det är riktigt snyggt - pinuppa-rött!"

För övrigt har jag sorg just nu. Transdesign.com, min favoritshop för nagellacksinköp, kommer inte längre att skicka internationellt med sina billiga flat rate-boxar. På grund av nya, hårdare regler får man i stället betala ett mycket dyrare fraktalternativ + 40 dollar för att det räknas som "hazardous items". Då blir det alldeles för dyrt att handla ifrån dem. Jag läste om det här hos Neglelakkmani i går kväll och sen var jag deppig hela kvällen efter det och höll på att tjata hål i huvudet på min stackars sambo om hur synd det var om mig.

Nu blir det till att börja handla från Head2Toe och 8ty8beauty igen, fastän ingen av dem är fullgoda alternativ till Transdesign. Head2Toe säljer inte China Glaze utanför USA och de får inte in de nya OPI-kollektionerna. 8ty8beauty stänger ibland för internationella ordrar när de har för mycket att göra och ibland har de låånga leveranstider. Suck.

söndag 25 april 2010

Essie Van D'Go

I går kväll var jag hemma hos en kompis för lite tjejsnack och vin. Jag släpade med mig Essie Van D'Go och lackade om naglarna på hennes balkong.

Van D'Go släpptes med The Art of Spring-kollektionen och Essie själva beskriver färgen som melon. Jag tycker det stämmer ganska bra faktiskt.




Formulan var kanonbra!. Jag var dock lite ostadig på handen eftersom jag satt lite konstigt när jag målade, därför behövde jag ett tredje lager lack för att jämna till ytan. Är man bara lite mer noggrann kommer man undan med två lager.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Nää, du ser lite sjuk ut".

I morse vaknade jag med världens förkylning. Lagom roligt. Hoppas ni får en roligare söndag än jag!

fredag 23 april 2010

Zoya Ki

Jag blev överlycklig när jag fick hem Zoya Ki för några veckor sen. Det är ett lila lack med grön duokrom effekt. Supersnyggt i flaskan!

I går var det dags att lacka med det. Och jag måste tyvärr säga att jag är liite besviken. Den duokroma effekten är inte så stark som jag vill ha den. För det mesta ser lacket bara lila ut, men i vissa ljus kommer det gröna fram.

Formulan var inte helt hundra. Den är både tjock och lite rinnig. Dessutom torkade den långsamt, trots att jag använde snabbtorkande överlack. Det resulterade såklart i att jag hann få diverse märken på naglarna. Efter en natts sömn och en dusch hade jag dessutom lite "tipwear".

Jaja, nog med gnäll. Här kommer lite bilder:


Här syns den duokroma effekten rätt tydligt:


Med blixt:



Det ÄR ett snyggt lack, jag hade bara velat se en starkare duokrom effekt.

Mitt betyg: 3/5

Sambons kommentar: "Det är okej, men jag skulle hellre velat se något vårigare."

Vad tycker ni om Zoya Ki?

torsdag 22 april 2010

I Love Your Blog Award


Jag har fått en jättefin award, I Love Your Blog Award, av snälla Sminkan och Emma P samt av härliga Badbomben. Yay, jag blir så glad för deras snälla ord!

Nu är det min tur att prisa tio härliga bloggar. Jag läser faktiskt helt vansinnigt många smink- och nagelbloggar, många fler än de man hittar i min länklista. Någon kväll ska jag sätta mig och lägga till alla bloggar jag regelbundet tittar in hos.

Here we go:

Claws In Color. En av mina absoluta favoriter bland svenska nagelbloggar. Pamsan sprider massor av färgstark lackglädje. Älskar!

Polish Pig. Underbar nagelbloggerska vars inlägg är nästan som poesi. En förebild när det kommer till lacksamlande - tjejen äger nästan 3 000 lack!

Laquermanic. Visar alltid avundsvärda NOTD:s och hennes foton är alltid av toppkvalitet.

Vakkerlakk. En riktig mästarinna på Konad. Efter varje besök hos henne känner jag ett sug efter fler motivplattor och fler av Konads speciallack.

Purity. Det är rent ut sagt chockerande att den här tjejen inte jobbar som makeupartist. Jag blir alltid avis på hennes skills när jag ser hennes FOTD:s. Jag vill också kunna sminka mig sådär!

Pssion. Emelie skriver ärliga, trovärdiga produktrecensioner och visar vackra NOTD:s. En av de skönhetsbloggar jag följt längst.

Lackoholic. En annan favorit bland de svenska nagelbloggarna. Lotta är ambitiös och otroligt duktig. Här har jag hittat massor av tips på nagelprodukter som senare blivit favoriter.

Vacker & Underbar. Karin, som också driver Nailmail, visar fantastiska ögonmejker, vackra lack och mängder av vackra foton. Jag älskar hennes ärlighet och att hon är så öppen. En kanontjej helt enkelt!

Maggie Makeup Addict
. Känner jag mig nere funkar det nästan alltid att gå in på Maggies blogg och kika på hennes underbara, färgstarka sminkningar. Då blir jag glad igen. Min favorit är det turkosa läppstiftet från Lime Crime - så coolt!

LipGloss Bitch. Sveriges äldsta sminkblogg och en av de absolut bästa! Helena har stenkoll på allt nytt som kommer och får mig att vilja spendera hela min lön på nya sminkkollektioner, nagellack, kroppsvård och parfym.

onsdag 21 april 2010

China Glaze Light as Air

Den här NOTD:en är någon vecka gammal. Det är Light as Air från China Glazes Up & Away-kollektion. Ett ljust lila krämlack, varken mer eller mindre.

Först av allt vill jag be om ursäkt för mina torra, sorgliga nagelband. Och för slarvig applicering. Jag tycker det här lacket är väldigt snyggt, men kanske inte så spännande. Det dröjde bara någon dag, sen var jag trött på den här manikyren.

Appliceringen var väldigt bra med tanke på att det är ett pastellack och de är oftast rätt meckiga att få snygga. Det är två lager lack på bilderna.

Mitt betyg:
4/5

Sambons kommentar:
"Det här ser ut som blåbär i mjölk och jag tycker inte om blåbär i mjölk."

China Glaze hittar ni på Kicks, på Eleven.se eller på de amerikanska webbshopparna Transdesign.com eller 8ty8beauty.com.

tisdag 20 april 2010

Illamasqua Caress

I går lackade jag om till Illamasqua Caress, ett ljusblått krämlack. Formulan var fantastisk måste jag säga, jag är van vid att ljusa pastellack är något av en PITA att applicera, men inte detta! Det flöt på nageln utan att bråka och två lager räckte för full täckning!

Jag älskar den ljusblåa färgen. För mig för den tankarna till 50-tal, den känns både sofistikerad och lite barnslig på samma gång.




Jag måste förresten dela med mig av den konversation mellan mig och sambon som ägde rum efter att jag hade lackat med Caress.

Jag: "Vad tycker du om det här då?"
Sambon: "Det är väldigt vackert. Som en kudde man vill luta huvudet emot. En månkudde"
Jag: "Haha, det kan jag ju inte skriva. Du låter ju helflummig."
Sambon: "Men jag är ju sjuk igen."

Haha, det låter som att jag är sambo med Thomas Di Leva eller något. Men min sambo är en 38-årig man med amerikansk fotboll som största intresse. Mina nagellack verkar ta fram en något mer poetisk ådra hos honom.

Illamasquas lack kan du köpa från deras sajt, de kostar 13 pund.

söndag 18 april 2010

4 gröna från Nubar

Jag berättade tidigare i veckan att Helén på Nailshop skickat mig några gröna lack att testa. Nu har jag äntligen hunnit swatcha allihopa och här nedan har ni resultatet.

Hot Lime Green. Jag älskar den här färgen! Jag skulle ljuga om jag sa att det är ett vackert lack, men det är ett roligt lack. Eller nej, jag ändrar mig, jag tycker visst att det här är vackert! Jag har inte sett många lack som liknar detta och unika färger gör mig alltid glad. Det var lätt att lacka med, men det behövdes tre lager för full täckning. Det torkar lite halvmatt så ett topplack är ett måste för den som vill ha glans. Jag älskar hur nageln känns med det här lacket på, det känns nästan som att man har ett tunt lager glas på nageln.


Reef Green. Det här är tyvärr inte alls min typ av grön. Det är ett ljusgrönt lack med frost-finish (åtminstone vill jag kalla det frost) och tyvärr är jag inget fan av varken sig färgen eller finishen. Det var hyfsat lättlackat, men inte riktigt så bra som Nubars lack oftast är. Det är tre lager lack på bilden.


Hot Green. Det här är ett klargrönt lack som är en dröm att lacka med. Jag nöjde mig med två lager, men man kan fortfarande ana lite VNL (visible nail line). Det gör inte mig något, men om man inte vill att nageltippen ska synas får man lacka tre lager. Jag gillar verkligen den här färgen, den känns somrig och pigg. Eftersom det är lite neonigt så torkar det till en matt yta, men ett lager topplack fixar det.


Meadow. Ett ljusgrönt glitterlack som släpptes med vårkollektionen Sparkles. Jag har flera gröna glitterlack sen tidigare, men inget ljusgrönt så det här är ett välkommet tillskott till samlingen. Jag har lackat tre lager och sen toppat med ett tjockt lager Seche Vite för att göra den knottriga ytan lite mindre skrovlig och det funkade bra.

Vilken av dessa är då min favorit? Jag kan faktiskt inte säga det. Jag älskar Hot Lime Green, Hot Green och Meadow lika mycket. Hot Green känns kanske minst unik av dessa, men eftersom formulan är så nära perfektion man kan komma så kan jag inte hjälpa att jag älskar det.

Nubars lack hittar ni på Nailshop.

Vilken av dessa tycker ni är snyggast? Vilka är era gröna favoritlack?

lördag 17 april 2010

Orly från Nailmail

Igår hämtade jag ut månadens paket från Nailmail. Den här gången fick man välja på lack från Orlys kollektioner Bloom, Sweet och Metal Chic. Jag tyckte Bloom var ganska tråkig och eftersom jag aldrig gick igång på den matta trenden så lockade inte heller Metal Chic. Sweet-lacken är fina däremot, men eftersom jag redan köpt på mig en hel del pastellack nöjde jag mig med dessa tre:



Från vänster: Gumdrop, Pixy Stix och Snowcone.

Alla tre är faktiskt bedårande fina. Snowcone är nog favoriten av dessa tre. Nu gäller det bara att få tid att testa dem också, puh!

Om du gillar nagellack tycker jag du ska kolla in Nailmail. Det är en prenumerationstjänst, men det finns inga bindningstider, köptvång eller annat trams. Och Karin som driver Nailmail är en fena på service!

fredag 16 april 2010

MAC Blue India

Igår släpptes MACs kollektion Give me Liberty of London i Sverige. Jag sprang iväg till Åhléns City på lunchen och köpte lacket Blue India eftersom jag kände att jag måste, måste, måste ha det.

Så igår kväll var jag naturligtvis tvungen att lacka med det. Det är ett dovt, lite dimmigt, blått krämlack. Jag vill kalla det åskblått. Jag tycker att färgen känns unik och jag kan inte komma på någon dupe så här på rak arm. Om ni har förslag på en dupe får ni gärna kommentera!





Formulan var bra, det var lätt att lacka med och bra pigmenterat. Två lager räckte för full täckning. Ett litet minus blir det för att jag efter bara tolv timmar redan har lite "tipwear" på pek- och långfingret.

Mitt betyg: 4/5
Sambons kommentar: "Om jag ska vara ärlig tycker jag att det här lacket är jäkligt trist."

onsdag 14 april 2010

Gröna sköningar från Nubar

Snälla Helén på Nailshop läste här att jag gillar gröna nagellack och skickade mig några gröna finingar från Nubar som jag ska få testa.

Från vänster: Meadow, Hot Green, Hot Lime Green och Reef Green.

Jag har sedan tidigare hela Going Green-kollektionen, utan tvekan en av förra årets bästa kollektioner. Jag ser särskilt fram emot att testa glitterlacket Meadow (ur aktuella Sparkles-kollektionen) och Hot Lime Green. Hot Lime Green ser skoj ut och jag har ingenting som liknar den i min samling.

Jag hoppas att jag hinner testa dem till helgen, lägger ut nagelbilder så snart jag hunnit!

Och just det, det kommer att bli lite tyst här på bloggen i dag och imorgon eftersom jag ska iväg på konferens och antagligen inte kommer att ha tillgång till någon dator på hela dagen.

tisdag 13 april 2010

China Glaze Four Leaf Clover

Dags för ännu ett lack ur Up & Away-kollektionen. Här ser ni China Glaze Four Leaf Clover. Lacket är inte alls så turkost som det ser ut på bilderna, utan det är ett grönt, väldigt "bright" lack. Det var helt omöjligt att fotografera så tyvärr är ingen av bilderna överensstämmande med verkligheten.

Jag älskar verkligen den här färgen, det kan mycket väl bli den här sommarens favoritlack. Jag äger inget lack som ser ut som det här sedan tidigare.



Med blixt:

Formulan var bra och orsakade inga svårigheter. Två lager räcker för full täckning.

Mitt betyg: 5/5

Sambons kommentar:
"Det här är nog det snyggaste gröna lack du har visat mig."

söndag 11 april 2010

Fem lila favoriter

Jag har tidigare visat er mina fem blå favoritlack, nu tänkte jag visa er mina lila favoriter. Det var om möjligt ännu svårare att välja ut fem favoriter i den här kategorin än det var att välja ut fem blåa favoriter. Jag har otroligt många lila lack som jag gillar, helt enkelt. Men jag valde till slut dessa skönheter:


Från vänster: China Glaze Let's Groove, China Glaze Cocunut Kiss, Misa Forbidden Lust, Zoya Demi och Color Club Wild at Heart.

Nu lite nagelbilder:

China Glaze Let's Groove från Retro Diva-kollektionen. Ett mörkt lila skimmerlack. Skimret går i lila och röda toner, vilket inte syns på bra på bilden, men det gör lacket spektakulärt vackert. Jag kan inte slita blicken från mina naglar när jag bär Let's Groove. Formulan är utan anmärkning och det räcker med två lager för full täckning. Älskar!


Misa Forbidden Lust släpptes med Poisoned Passion-kollektionen hösten 2008. Det är en gudomligt vacker lila med ett helt fantastiskt djup och skimmer. Jag älskar det här lacket! Det är faktiskt ett av de lack jag använt flest gånger. Formulan är ren perfektion och det torkar till en högglansig yta även utan topplack. Det är tre lager lack på bilden.



Zoya Demi från höstens Truth and Dare-kollektion. Det är en rödtonad lila som är underbar att lacka med. Formulan är krämig och två lager räcker för full täckning. Jag vet inte varför jag älskar det här lacket så mycket, men jag blev kär i det så fort jag fick det på nageln första gången. Enda krämlacket bland mina fem lila favoriter.


China Glaze Coconut Kiss släpptes med Fiji Fling-kollektionen, men jag är osäker på vilket år det var. Kanske 2007? Jaja, det kanske inte är så viktigt. Det är hur som helst en otroligt vacker, lysande lila med vackert skimmer. Det är dock ganska skirt och kräver åtminstone tre lager för att täcka ordentligt. Jag har faktiskt fyra lager på bilden.


Color Club Wild at Heart från höstens kollektion med samma namn. Ett underbart lila holografiskt lack. Jag älskar det här! Det är otroligt lätt att lacka med och ett lager lack räcker för full täckning. Halleluja!

Det vimlar av vackra lila lack där ute och många av dem har jag ännu inte lagt vantarna på. Zoya Yasmeen är ett av dem. Nars Purple Rain har jag beställt från HQhair.com, men inte fått ännu eftersom de väntar på en ny leverans.

Vilka är era lila favoriter?

lördag 10 april 2010

American Apparel Mouse

I dag lackade jag med American Apparel Mouse, en dammig "lerig" färg. Den är ljust brun med lite grått i.



Den här sortens färger är ju väldigt populära just nu, men jag äger faktiskt inte så många liknande. Jag brukar ju gilla lite mer färg, men ibland är det skönt med något som är lugnt för ögonen att titta på.

Formulan var bara bra. Pensel är lagom stor, men lite, lite för mjuk för min smak. Det är dock inget som kommer att hindra mig från att köpa fler lack från American Apparel.

Jag köpte mina American Apparel-lack från deras hemsida. Lacken kostar 7 pund frakten går på 8 pund.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar: "Jag orkar inte, jag är fortfarande sjuk. Men dina händer luktar gott."

fredag 9 april 2010

Primal Elements Hand Cream Tahitian Vanilla


Jag har väldigt, väldigt torra händer. De börjar i princip klia efter varje handtvätt för att de blir så torra. Handkräm är därför ett måste för mig och jag har alltid en tub i handväskan.

Just nu använder jag en handkräm från märket Primal Elements i doften Tahitian Vanilla. Den är fri från parabener och innehåller många naturliga ingredienser.

Jag gillar den verkligen, den går snabbt in i huden så man slipper kladdiga händer. Dessutom upplever jag att den håller mina händer mjuka längre än vad många andra handkrämer gör. Jag behöver inte smörja in dem fullt så ofta som jag annars brukar.

Vaniljdoften är dessutom helt underbar. Jag som älskar produkter som doftar gott uppskattar också att doften hänger kvar riktigt länge.

Jag har tidigare testat samma handkräm men i doften "Rain", den hade en lätt, blommig doft. Också väldigt god, men som den vaniljälskare jag är så föredrar jag denna.

Primal Elements hittar ni hos Eleven.se. Priset är 149 kr/90 ml.

Mitt betyg: 5/5

Har du någon handkrämsfavorit?

torsdag 8 april 2010

Orly Luxe

Dags att testa det sista lacket ur Orlys Foil Fx-kollektion. Det här är Luxe, ett guldigt lack med foil-finish. Det är varken en kall eller varm nyans, utan jag tror att den passar de flesta hudtoner.

Lite bilder:





Det var underbart lättlackat precis som de andra två lacken ur kollektionen, Rage och Shine. Men medan de krävde tre lager lack så klarar sig Luxe med två - ett klart plus!

Jag älskar hela Foil Fx-kollektionen. Alla tre lacken är så fantastiskt vackra, men min favorit är ändå Rage eftersom den känns mest unik. Gillar ni skimrande metallfärger är de här lacken måsten i lackgarderoben!

Orly hittar ni på Åhléns eller på de amerikanska webbshopparna Transdesign.com, 8ty8beauty.com eller Head2toebeauty.com.

Mitt betyg: 4/5

Sambons kommentar:
"Jag önskar jag orkade ge dig en kommentar, men jag är sjuk".